TJK-E: Paris'te sesimizi, irademizi birleştirelim

Paris'te katledilenleri anan TJK-E, "7 Ocak'ta Paris'te yapılacak yürüyüşe çağırıyoruz. Sesimizi, irademizi birleştirelim" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Paris'teki katliamlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Erdoğan ve onun faşist rejimi AKP-MHP ittifakı yaşadığı askeri ve siyasi yenilgilerini kamufle etmek, girdiği bataklıktan kurtulmak için bir kez daha Avrupa'da katliam politikalarını devreye sokmuştur. 23.12.2022 tarihinde MİT eliyle Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine yapılan alçakça saldırı sonucunda arkadaşlarımız Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl katledilmiştir. 9 Ocak 2013'te Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in Türk MİT'i tarafından katledilmesinin 10. yılında bir kez daha soykırım planlanarak birçok arkadaşımız hedef alınmak istenmiştir" denildi.

'ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE KATLİAMLARIN HESABINI SORACAĞIZ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Hepimiz biliyoruz ki Fransa devleti ilk katliamın failleri ve arkasındaki güçlerin adalet karşısında bağımsız ve şeffaf yargılanmasının önünü açmadığı için 2. katliama da kapılarını açmıştır. Asıl amacının Kürt Kadın Hareketinin örgütlü gücünü parçalamak, kurum ve derneklerimize yapılan saldırılarla Kürt halkının kararlı mücadelesine ve Kürt özgürlük hareketini bitirmek amaçlı olduğu açıktır. 4 parça Kurdistan'da büyük mücadele ve bedeller sonucunda gerçekleştirilen kazanımlar egemen ve emperyalist güçlere rahatsızlık vermektedir. Nagihan Akarsel, Hevrin Khalaf, Arîn Mirkan, Deniz Poyraz, Sêvêler'in, Sakine hevaller ve adını sayarak bitiremeyeceğimiz yoldaşlarımızın mücadeleleri Önder Apo'nun felsefesi ışığında 'Jin Jiyan Azad3i' çığlığıyla  evrenselleşerek faşist güçlerin kabusu olmuştur.

Kürt halkı yıllardır katliam ve soykırım politikalarına karşı nasıl kendi öz savunmasıyla her yerde mücadele ettiyse bugün de Avrupa'da kapitalist moderniteye karşı mücadelemiz devam edecektir. Yıllardır direniş içerisinde, sokakları  bırakmayan halkımız bu son saldırıyla bir kez daha gösterdi ki mücadeleden ve kazanımlarımızdan vazgeçmiyoruz. Kadınlarımız daha da büyüyen örgütlü gücümüzle yaşanılan tüm katliamların hesabını sormaya devam edeceğiz.

Bu anlamda 7 Ocak'ta Paris'te yapılacak olan Şehit Sakine Cansiz, Şehit Fidan Doğan ve Şehit Leyla Şaylemez'in anma yürüyüşünde Fransa devletine, 10 yıllık utanca son vermeleri için katliamın arkasındaki sır perdelerinin kaldırılmasındaki sorumluluklarını hatırlatacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlarımız başta olmak üzere tüm kitlemizi ve dostlarımızı Paris'te yapılacak yürüyüşe çağırıyoruz. Birlikte sesimizi, irademizi birleştirerek adalet ısrarımızı tek yürekte haykıralım."