TJK-E: Saldırıya karşı alanlarda olalım

Ankara’da düzenlenen barış mitingine saldırıya ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlıları alanlara çıkarak Ankara'daki katliamı protesto etmeye çağırıyoruz.

Ankara’da düzenlenen barış mitingine saldırıya ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlıları alanlara çıkarak Ankara'daki katliamı protesto etmeye çağırıyoruz. 

Halkların barış umudunu bombalarla ortadan kaldırmak isteyenlere karşı kadınlar olarak alanlarda olalım” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Ankara’da barış mitingine düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

“Bilindiği üzere 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de yaşayan halklar, devrimci, demokrat güçler, kadınlar ve gençler HDP'ye ‘evet’ diyerek, demokrasiden, barıştan ve özgürlüklerden yana tercihini yaptı” diyen TJK-E, fakat AKP ve Erdoğan iktidarının sandıktan çıkan tercihi kabullenmediğini de belirtti.

Kürdistan’da halka karşı topyekün bir savaşın başlatıldığını vurgulayan TJK-E, açıklamasında şunlara yer verdi: “Gimgim, Farqîn, Cizîr, Silopî, Gever, Şirnex, Nisebin, Sur, Bağlar ve Hezex'te sokağa çıkma yasakları uyguladı. AKP iktidarı seçimlerde aldığı yenilginin intikamını bebek, kadın, çocuk, genç ve yaşlı demeden halkı katlederek almaya çalıştı.

Bugün de Ankara'da, tamda KCK'nin ateş yapacağının beklendiği bir dönemde barış mitinginde bombaların patlatılması akla hemen AKP ve Erdoğan iktidarını getiriyor. Neden? Çünkü bu ülkede barışı, kardeşliği, Kürt sorunun çözülmesini istemeyen tek güç AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çözüm çocukları katlederek, buzdolabına kaldırmıştır. Ölü bedenlerimizi yerde sürükleyerek, Kürdü tanımadığını açık bir şekilde ilan etmiştir. Bugün Kürdistan ve Türkiye'de AKP ve Erdoğan öncülüğünde DAIŞ vahşetini aratmayan uygulamalar, katliamlar yaşanmaktadır. Bu katliama karşı başta kadınlar olmak üzere Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlıları alanlara çıkarak Ankara'daki katliamı protesto etmeye çağırıyoruz. 

Halkların barış umudunu bombalarla ortadan kaldırmak isteyenlere karşı kadınlar olarak alanlarda olalım. Barışın ve kardeşliğin sesini yükseltelim.”