TJK-E üç ülkede yapılacak kadın festivallerine katılmaya çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Almanya, Fransa ve İsviçre’de düzenlenecek kadın festivallerine katılarak “sesi olmaya” çağırdı.

TJK-E yaptığı yazılı açıklamada 17 Haziran' da Almanya’da Zilan Kadın Festivali,18 Haziran'da Fransa’da Rojbin Kadın Festivali ve 25 Haziran'da İsviçre’de Sakine Cansız Kadın Festivali’ne katmaya çağı’dı.

TJK-E’nin açıklaması şöyle:

2022 de Rojhilat da Ahlak polisleri tarafından katledilen Jina Mahsa Amini'nin ardından gelişen toplumsal serhijdanlarla birlikte ‘Jin Jiyan Azadî’ Kürt kadınlarının özgürlük felsefesi evrenselleşerek kadın mücadelesinde tüm dünya kadınları ile dayanışmanın yolunu açmıştır. Sistemin kadınlara yönelik kendisini dayatan sahte özgürlüğe karşı kadın örgütleri kendi mücadele hattını çizerek kapitalist Moderniteye karşı açtığı savaşta yeni bir ivme kazandırmıştır.  21. yüzyılın ilk çeyreğinde kadınların mücadelesiyle tüm halklara özgürlüğün, sınıfsız bir toplum ve demokratik bir yaşamın kurulmasında evrenselleşen felsefesinin başat rol oynadığını gözler önüne sermiştir.

Katliam, soykırım, ötekileştirme ve savaş politikalarıyla kendi sistemini var ederek toplumları dizayn etmeye çalışan iktidarlar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de Kürt kadınlarının örgütlü mücadelesini bölmeye ve parçalamaya çalışmaktadır. Bu sebepledir ki kaleminin gücünden korktuğu Nagihan Akarsel arkadaşımıza karşı Süleymaniye'de bir suikast düzenlemiştir. Kirli savaşlarını kadınlar üzerinden derinleştirerek kadın mücadelesine geri adım attırabileceklerini sanmaktadırlar. Yine bu sebepledir ki birinci Paris katliamının 10. yıl dönümünde 2. Paris katliamını gerçekleştirerek Evin Goyi şahsında Kürt kadınlarını ideolojik boyutta verdiği mücadeleyi hedef almak istemişlerdir.

Bizler kadın kurtuluş ideolojisi ve Jin Jiyan Azadî felsefesinin ışığında daha çok örgütlenerek sistemin tüm kirli politikalarının bizim mücadele gerekçemiz olduğunu belirtiyor ve şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak özgür bir toplumun geleceğini örüyoruz.  

Avrupa sahası olarak kadınların öz gücü ve emeğiyle 17 Haziran' da Almanya’da Zilan Kadın Festivali,18 Haziran'da Fransa’da Rojbin Kadın Festivali ve 25 Haziran'da İsviçre’de Sakine Cansız Kadın Festivali’ni organize ederek tüm kadın örgütleriyle bir araya geliyoruz. Bu yıl gerçekleşecek olan festivallerimiz kadın mücadelesine kattıkları ile her zaman yolumuza ışık tutacak devrimci arkadaşımız Evin Goyi'ye adıyoruz. 

Bu anlamda Avrupa’da yaşayan Kürt kadınlarına, demokratik kurumlara ve dostlarımıza festivallerimize katılım çağrısı yaparak evrenselleşen ‘Jin Jiyan Azadî’ felsefesiyle gücümüzü ve irademizi birleştirerek özgürlüğün sesi olmaya çağırıyoruz.”