TJK-E Yusra Derweş’in katledildiği saldırıyı kınadı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Qamişlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Leyman Şiwêş ve Fırat Tuma’nın katledildiği saldırıyı kınadı.

TJK-E tarafından yapılan açıklamada şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilendi ve şehitlerin hayallerini gerçekleştirme sözü verildi.

TJK-E tarafından yapılan açıklama şöyle: 20 Haziran 2023 tarihinde faşist Türk devletinin Rojava’ya dönük gerçekleştirdiği alçakça saldırı sonucu Qamişlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Leyman Şiwêş ve Fırat Tuma şehit olmuş, Eşbaşkan Gabi Şemûn ağır yaralanmıştır. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirme sözünü veriyoruz.

AKP-MHP faşist devleti seçim sonrası Kürt halkına dönük soykırım ve işgal saldırılarını hızla sürdürmeye devam etmektedir. Diktatör Erdoğan ve soykırımcı Türk devleti Rojava ve kuzeydoğu Suriye'yi işgal etmek niyeti ile her yola başvurmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu saldırılar karşısında uluslararası kurumlar  3 maymunları oynamaktadır. Oysa çok iyi bilinmektedir ki; Türkiye, ABD, NATO ve Avrupa ülkeleri arasındaki askeri, ekonomik ve diplomatik işbirliği kirli bir işbirliğidir. Kürt halkının kanı üzerine kurulan bir ittifaktır. Bu saldırılara doğrudan veya sessizliği onay veren güçlerde bu insanlık suçunun ortağıdır.  Yine kadın düşmanı olan ve kadınları hedef alan bu faşist rejimin saldırılarını görmezden gelen uluslararası kurumları sessizliğini bozmaya ve bir an önce harekete geçmeye, “Diktatör Erdoğan’ın soykırımına ortak olmayın, politik, askeri ve maddi desteğinize son verin” çağrısında bulunuyoruz.

Ancak iyi bilinmelidir ki; saldırılar nerden gelirse gelsin kadınlar ve halkımız büyük bir direniş ile her alanda bu soykırımcı saldırılara izin vermeyecek, işgale karşı koyacaktır. Rojava devrimi, bir kadın devrimidir. Rojava devrimi hem örgütlü halk topluluklarının hem de kadının örgütlü gücü ile etkisini bütün Ortadoğu ve dünya halklarına göstermiştir.

Kadınların özerk örgütlenmesi, toplumsal devrimin arkasındaki temel güç haline gelmiştir.

Barbar DAİŞ çetelerine karşı dünyada görülmemiş bir mücadele vererek barış ve istikrar içinde demokratik bir yaşam sistemi kadınlar öncülüğünde kurulmuştur. Denilebilir ki Rojava, barışçıl ve demokratik bir Ortadoğu’nun eşsiz bir örneğini oluşturmaktadır. Buna öncülük eden ise Yusralar, Reyhanlar, Hemrinler olmuştur. Demokratik ulusun inşasında büyük bir rol oynayan ve büyük bedeller veren Kürt halkının en değerli kadınları bizlere özgür, adil ve eşit bir yaşamın mümkün olduğunu göstermiş, mücadele aşk ve azmimizi büyütmüşlerdir.

Bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak bir kez daha bu hain ve alçak saldırıyı kınıyor, Rojava devrimini her türlü saldırıya karşı bulunduğumuz her alanda savunacağımızı belirtiyoruz. Dünya kadın devrimine giden yolda tüm kadınlara rehberlik eden Rojava devrimi bizim devrimimizdir. Dünya da her kadının dilinde bir direniş şarkısına dönüşen “Jin, Jiyan, Azadî” şiarı Rojava devriminde ruh kazanmış, yaşamın rengi olmuştur.

Bu gerçekler temelinde faşist Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, dostlarımızı, devrimci, demokrat, aydın, muhalif ve insanlıktan yana olan herkesi eylemlerimize katılmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.