TJK-F: Tüm kadınları Kürt Kadın Festivali'ne çağırıyoruz

TJK-F, "18 Haziran'da 6. Kürt Kadın Festivali'ne tüm kadınları en güçlü biçimde katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "10 yıl önce üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez evimizde vuruldu. Hakikat ve Adalet mücadelesini yürüten Kürt kadınları ve Kurdistanlılar bu kez tıpkı 10 yıl önce olduğu  gibi 23 Aralık  günü Mir Perwer, Abdurrahman Kızıl ve Emine Kara Evin Goyi Evinimiz şahsında evimizde vuruldu. 10 yıldır yürüttüğümüz hakikat ve adalet mücadelesinin bir parçası olan Fidan Doğan Kadın festivalinin bu yıl 6. düzenliyoruz. Kadın kırımına karşı Paris'te yürütülen mücadelenin bir parçası olan festivalimizi bu yıl  Paris'te katledilen Emine Kara-Evin Goyi'ye adadık" denildi.

FESTİVAL STALİNGRAD MEYDANI'NDA

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Fransa'daki Kürt Kadın Hareketi olarak, Fidan Doğan-Rojbin anısına düzenlediğimiz  6. Kürt Kadın Festivali'ne 18 Haziran'da. Kürt kadınları olarak 'Jin, Jiyan, Azadî', 'İntikamımız kadın devrimi olacak' sloganıyla düzenlenlediğimiz  festivali, Stalingrad Meydanı'nda gerçekleştireceğiz.
Stalingrad Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz Fidan Doğan-Rojbin anısına düzenlenen 6. Kürt Kadın Festivali'ne tüm kadınları en güçlü biçimde katılmaya davet ediyoruz.  

Kürt kadınları bugün Kürt halkının kurtuluş mücadelesinin temel direğidir ve tüm dünyada kadın mücadelesinin özgürleştirici değerlerini savunurken düşmanın hedefi oluyor. Katliamlara, baskıya ve savaşa rağmen uzun bir direniş geleneğinin mirasçıları olarak, demokratik, feminist ve ekolojik bir toplum projesinin gerçekleştirilmesinin bir parçası ve öncüsü olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle düzenlediğimiz bu festival, uluslararası düzeyde kadınların mücadelesine, Fransa'da mücadelesine öncülük eden ve Kürt bir kadın diplomat rolü oynayan Rojbin adını taşıyor. Rojbin, direnişin simgesi Sakine Cansız'ın izinden giderek Kürt kadın devrimci çizgisinin takipçisiydi. Ataerkil sistemin tüm biçimlerine karşı birçok faaliyete katıldı ve başlattı. Kadın cinayetlerine karşı yaklaşımını somutlaştırarak Olympes de Gouges, Emma Goldman, Clara Zetkin, Dulcie July, Sakine Cansız ve daha birçok aktivistin kadın özgürlüğü için izlediği yolu izledi. 

Bu festival aynı zamanda politik kadın kırımına karşı kadının vurulduğu Paris'ten bir yanıttır. Sara, Rojbin, Evin, Nagehan, Jina Amini, Honduras'tan Berta Caceres ve Brezilya'dan Dünya Kadın Yürüyüşü aktivisti Marielle Franco ve katledilen kadınlar için 'adalet' çağrısıdır. Baskıya, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, sömürgeciliğe, emperyalizme, ataerkiye hayatları pahasına direnen tüm kadınların anısına bağlılık ve mücadelenin sembolü olan 6. Rojbin Fidan Kadın Festivali'ne tüm kadınları en güçlü biçimde katılmaya çağırıyoruz. 

Tüm kadınları, gezegendeki tüm kadınlar arasında uluslararası dayanışmayı güçlendirmek için harekete geçmeye çağırıyoruz."