Tuğluk için kampanya sürüyor
Şahmaran Kadın Platformu Kurucu Üyesi Gülizar İpekli, hastalığına rağmen 6 yıllık tutsaklığı sona erdirilmeyen Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Şahmaran Kadın Platformu Kurucu Üyesi Gülizar İpekli, hastalığına rağmen 6 yıllık tutsaklığı sona erdirilmeyen Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Uluslararası yasaları dikkate almayan Türk iktidarının mevcut yasalarını da uygulamadığını belirten Şahmaran Kadın Platformu Kurucu Üyesi Gülizar İpekli, Aysel Tuğluk ve onun şahsında tüm hasta tutsaklar için özgürlük talep ettiklerini ifade etti.
Şahmaran Kadın Platformu Kurucu Üyesi Gülizar İpekli, yaklaşık 6 yıldır cezaevinde tutulan ve ağır hastalığına rağmen tahliye edilmeyen Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk için sürdürdükleri kampanya hakkında bilgi verdi. İpekli, 2 Ocak’ta kampanyaya birçok örgüt ve platformun katılımıyla başladıklarını belirterek, çünkü Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) siyasi kararlar verdiğini söyledi. Cezaevlerinden bir ayda 9 cenazenin çıktığını hatırlatan İpekli, “Hem uluslararası hem de kendi yasalarını uygulamayan bir sistemle karşı karşıyayız. Biz Aysel Tuğluk ve onun şahsında tüm hasta tutsaklar için özgürlük istiyoruz” dedi.
BÜTÜN KADINLARIN MÜCADELESİDİR
Aysel Tuğluk’un hedef olmasının en büyük nedenlerinden birinin, Kürt siyasi tarihinde ilk kadın eşbaşkan sıfatı taşıması olduğunu kaydeden İpekli, “Aysel Tuğluk, kadın mücadelesinde herkes tarafından tanınan ve uzun yıllar bu mücadeleyi yürüten arkadaşımız. Sadece Kürt kadınlar için değil tüm kadınlar için bu mücadeleyi sürdürdü” şeklinde konuştu.
KESİNTİSİZ KAMPANYA YAPACAĞIZ
Birçok farklı platformda Aysel Tuğluk için imza ve farkındalık içerikli kampanya yürüttüklerini belirten İpekli şunları paylaştı: “2 Ocak’ta başlattığımız kampanya çok güçlü oldu. Twitterda ‘Aysel Tuğluk’a Özgürlük’, ‘Aysel Tuğluk için Adalet’ tagları açtık. Websitesi kurduk ve bu siteye Aysel Tuğluk’un yazıları ile onun için yazılanları koyduk. Metin hazırladık ve metni 8 dile çevirdik. 1000 Kadın başlığı ile imza kampanyası başlattık. Kampanya sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı; 54 ülkeden imza geldi ve 6 bini geçtik. Birleşmiş Milletler’e (BM) İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) mektup gönderdik. Bu kurumlardan bir dönüş oldu ama etkili bir sonuç olmadı. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlara dilekçeler gönderdik. Bu saydıklarım gibi birçok etkinlik ve kampanya düzenledik. Tuğluk için birçok çok farklı etkinlik de organize edilecek.”