Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi Oslo’da protesto edildi

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi protestoları sürüyor. Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen bir eylem ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi protesto edildi.

Oslo merkezinde Kürt Kadın Platformu’nun organize ettiği eyleme Kürdistan’a Dayanışma (Solidaritet med Kurdistan) organizasyonu katıldı.

Kürt Kadın Platformu adına konuşan Linda Weerts Norveç Başbakanı Erna Solberg, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyden, NATO Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel’e seslenerek, “Kürdistan'da, Türkiye'de ve Türkiye'nin işgal ettiği topraklarda barış ve eşitlik hakkında güzel bir diyaloga davet ediyoruz. Biz Kürtler misafirperverliğimizle tanınmış bir halkız ve bu nedenle hepinize sandalyelerimiz var, çay yolda, herkese yer var” dedi.

Türkiye’de 2021 yılının başından bu yana 91 kadının katledildiğine dikkat çekildi.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini protesto etmek için ayağa kalkmak gerektiği de dile gelen konuşmalarda “Türkiye'nin tüm vatandaşları ve ulusları için tam siyasi ve kültürel haklar dahil olmak üzere diğer temel hakları savunmakla el ele gitmelidir. Hepsi birbirine bağlı ve ayrılmaz” denildi.

İstanbul Sözleşmesi’nin sokaklarda kazanıldığı ve savunulacağı da belirtildi.