Tutsaklar kadınlar: Zafer direnen kadınların elindedir

Tutsak kadın siyasetçiler, Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi Seçim Beyannamesi'nin açıklandığı etkinliğe gönderdikleri mesajda, 14 Mayıs seçimlerinin önemli bir başlangıç olacağını vurgulayarak, “Zafer direnen kadınların elindedir” dedi.

Tutsak kadın siyasetçiler Gültan Kışanak, Edibe Şahin, Nurhayat Altun, Semra Güzel adına Figen Yüksekdağ, Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi Seçim Beyannamesi'nin açıklandığı etkinliğe mesaj gönderdi.

“Yanınızda omuz başınızdayız” başlıklı mesajda şunlar ifade edildi:

“Sevgili Kadınlar; değerli yoldaşlarımız, kız kardeşlerimiz, yürek dolusu merhaba hepinize…Bizler de “Buradayız” yanınızda omuz başınızdayız. Felaketlerin, büyük acıların, büyük acıların ruhumuza ve bedenimize yönelen her türden şiddetin arasında yükselen kadın iradesine selam olsun. Karanlık kuşatmalardan sıyrılıp doğan yeniye selam olsun.

Elbette dediğiniz gibi ‘kadınlarla değiştireceğiz’. Çünkü toplumun değişim isteğinin en tutarlı, sade ve gözü pek dinamiği kadınlardır. Mücadeleyle kazanılmış haklarımızı gasp etmeye kilitlenmiş eril faşist iktidar karşısında her zaman dik duran kadın hareketimiz, şimdi bu duruşu kazanımla taçlandırmanın arifesindedir.

İktidar kadın düşmanı çizgisini derinleştirdikçe gidişini de yakınlaştırdı. 14 Mayıs’ta kadınlar onların fişini çekecek. Gittikçe büyüyen dayanışmayla, umutla, cesaretle yürüyen kadınlar kazanacak. Kadın yüzyılının bağrında yankılanan Jin Jiyan Azadi haykırışları, yeni yaşam yolunda rehberimiz olacak. Kadınların kurtuluşu toplumsal özgürlük, adalet ve barış için yeni bir dönüm noktasındayız. Büyük değişimi yaratma ve kazanma mücadelemiz kutlu olsun! Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor, özlemle ve yoldaşça kucaklıyoruz.”

LEYLA GÜVEN’İN MESAJI

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nden Leyla Güven ise “Erkek ittifakları da iktidarı da göndereceğiz” vurgusunda bulunduğu şu mesajı iletti:

“Sevgili Kadınlar, hepimiz için kritik olan bu seçimlerde Yeşil Sol Parti ile mücadelemizi büyüteceğiz biliyorum. Bizler içerde direnen kadınlar olarak 14 Mayıs’tan sonra hep birlikte özgür yaşamı inşa edeceğimize inanıyorum. İnancımız ve kararlılığımızla kadınları yok sayan, kadın düşmanı erkek ittifakları da iktidarı da göndereceğiz biliyorum. Tüm kadınların ve halkların özgürlüğü için bu seçimlerde mutlaka kazanacağız. Özgürlük zamanımız yakındır. Hepimize kolay gelsin. Tüm kadınları sevgiyle selamlıyorum.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevindeki siyasi kadın tutsaklar adına Sebahat Tuncel’’in mesajı: Zafer direnen kadınların ellerindedir

Sevgili Kadınlar; Kadınların direngenliği mücadelemizin güzelliği ve coşkusu ile sizleri selamlıyor, kucaklıyoruz. Kadın özgürlük mücadelesinin İran’da Jina Emini şahsında direnen kadınlara, Rojava devrimine öncülük eden kadınlara, Afganistan’da Taliban rejimine direnen kadınlara, Filistin’de özgürlük için direnen kadınlara, Şili’de eşitlik için direnen kadınlara, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkarak sokakları terk etmeyerek direnen kadınlara, tecride karşı durarak barış ve özgürlüğü savunan kadınlara, Jin Jiyan Azadi diyerek umudu büyüten kadınlara selam olsun. Bizler zindanda olan kadınlar olarak eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelemize ses vermeye direnişi büyütmeye devam ediyoruz.

Kadın özgürlük mücadelemize ve kazanımlarımıza yönelik saldırılar karşısında her zamankinden daha çok örgütlenmeye, yan yana gelmeye ve dayanışmayı büyütmeye ihtiyacımız var. Maraş merkezli yaşanan depremlerde kadınların yaşadığı sorunların ve geleceği yeniden kurmanın yolunu dayanışma ve örgütlü kadın mücadelesi olduğunu hep birlikte deneyimledik. Kadınları, halkları geleceksiz bırakan erkek egemen kapitalist sitemin temsilcilerine karşı yeni bir mevzi kazanmak açısından 14 Mayıs seçimleri önemli bir başlangıç olacaktır. Kadınların bu seçimlerde güçlenerek çıkacağına halklarımızın eşitlik özgürlük barış ve adalet mücadelesini güçlendireceğine inanıyoruz.

“Biz hayatı değiştirmek için yola çıktık. Ekmek isteriz ama gülleri de severiz. “eşit ve özgür bir yaşamı “ Buradayız birlikteyiz, değiştireceğiz” şiarı ile gerçekleştireceğiz. Zafer direnen halklarımızın direnen kadınların ellerindedir. Hepimize Serkeftin!"