İstanbul'da kadın seçim bürosu açıldı: Seçimlerde adresimiz Yeşil Sol’dur

Yeşil Sol Parti İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde kadın seçim bürosunun açılışını yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Çiğdem Özbaş ile çok sayıda partili açılışa katıldı. Orhangazi Mahallesi’nde açılışı yapılan seçim bürosu Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatıldı. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Bu büro bir kadın bürosu, kadınların 14 Mayıs tarihine kadar çalışmalarını burada yapacakları, halkımıza buradan ulaşacakları, seçim çalışmalarını yürütecekleri bir mekan. Ben inanıyorum ki 14 Mayıs tarihine kadar bu büro tıka basa dolacak, kadınlarla güçlenecek, kadınlarla güzelleşecek. Bu ülkede bir değişim olacaksa bu kadınların eliyle olacak. Bu ülkedeki en büyük değişim kadınların emeği ile gerçekleşecek. İstanbul’da Yeşil Sol'un çok sayıda milletvekili kazanması, aynı zamanda oy oranını yükseltmesi yine kadınların sayesinde olacak. Adaylarımız kimler olursa olsun, aday isimlerine takılmayın, sizden ricam takılacağınız tek şey Yeşil Sol olsun. Yeşil Sol'un altına vuracağınız mühür olsun....

Burada çok sayıda erkek de var, bugün erkeklere hitap etmiyoruz, sadece kadınlara hitap ediyoruz. Jin, jiyan, azadî dedik Dîsa Jin Dîsa Jiyan dedik. İşte bunun için İstanbul’da kadınların örgütlenmesi, birleşmesi büyük bir anlam taşıyor. Sevgili kadınlar, bu ülkeyi yönetenlerin sizlere neler yaşattıklarını siz bilirsiniz. Her türlü sorunun başında mağdur olan kadınlar, ekonomik krizden etkilenen kadınlar, sosyal ve siyasal krizlerden etkilenen yine kadınlar. Doğal afetlerde mağdur olan yine kadınlar, pandemide kadınlar en fazla mağduriyet yaşayanlar, depremde en büyük felaketi biz kadınlar yaşadık. Depremzede kadın arkadaşlarım, yoldaşlarım yakınlarının, sevdiklerinin, çocuklarının, eşlerinin cenazelerine bile ulaşamayan çok sayıda kadın var. Gördük Adıyaman’da, Hatay’da, Urfa’da gördük, depremin yaşandığı her yerde gördük. Kadınlar çadırlara muhtaç edildi, bir bardak suya muhtaç edildi, kaderleriyle baş başa bırakıldı. Ama kadınların yapacağı tek şey 14 Mayıs tarihinde bütün bu yaşananların hesabını sandıkta soracak, AKP’yi gönderecek ve onları tarihin çöplüğüne gömecek. 

Bu ülkede HDP’den korktukları kadar hiçbir şeyden korkmadılar. HDP’ye büyük bir kumpas HDP’yi seçimin, siyasetin dışında tutmak için her türlü kumpası kurdular, kapatma davası açtılar ama biz halkımıza söz verdik, sizi seçeneksiz, alternatifsiz bırakmayacağız, dedik. Seçimlerde adresimiz Yeşil Sol’dur. Biz parlamentoya en güçlü şekilde girmeyi hedefliyoruz. 

GİRMEDİK EV, SIKILMADIK EL BIRAKMAYALIM

Eşit temsilliyetle kadınların parlamentoda yer alması için eş başkanlık sistemimiz başta olmak üzere kadınların varlığı, sözü, rengi kararı ve iradesi her yere yansısın diye listeler açıklanırken yine göreceksiniz en fazla kadın aday bizim listelerimizde olacak. Erkekler küsmesin, darılmasın ama biz kararımızdan vazgeçmeyiz, taviz vermeyiz. Yine en fazla kadın milletvekili Yeşil Sol Parti’den çıkacak. Yine parlamentoda en büyük kadın temsiliyeti Yeşil Sol Parti’den olacak. Bir de cumhurbaşkanlığı seçimleri var onun için ayrı bir oy kullanacağız. 14 Mayıs sonrası Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşümün adresi olan en demokrat adaya bizleri özellikleri Kürtleri inkar etmeyen, Kürtlere yapılan baskılara itiraz edecek olan adaya oyumuzu vereceğiz. Bu ismi önümüzdeki dönemlerde açık açık telaffuz edeceğiz. Merak etmeyin henüz sahaya inmedik, mitinglerimizi yapmaya başlamadık. Sahaya inip mitinglerimizi yaptığımız andan itibaren hangi cumhurbaşkanı adayına oyunuzu vereceğinizi de söyleyeceğiz. Hep birlikte Türkiye’de değişimin, dönüşümün, barışın, aydınlık yarınların, barışın, özgürlüklerin, adaletin, hakkın, hukukun yerleşmesi için bu demokrat adayı hep birlikte seçmemiz gerekiyor. En fazla biz kadınlara görev ve sorumluluk düşüyor. Seçimlere kadar çalışacağız, seçim günü sandıkları koruyacağız. Ben İstanbul’un sandıklarını kadın arkadaşlarımıza emanet ediyorum. O sandıklardan tek bir oyumuzun çalınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. O yüzden sandıklarımızı kadınlarımıza emanet ediyoruz. Büro açılışımızı şimdi gerçekleştireceğiz, ardından Fatih ilçemizde bir açılışa daha katılacağız. Durmak yok gece gündüz 14 Mayıs’a kadar çalışacağız. 14 Mayıs’ta sandıklarımızı koruyacağız, bu çalışmalarımızın sonucunu hep birlikte alacağız. Hepinize başarılar diliyorum, her birinizin girmedik ev, dokunmadık, sıkmadık tek bir el ve insan bırakmayacağına yürekten inanıyoruz. İstanbul bizim İstanbul Yeşil Sol’un olacak. An serkeftin an serkeftin. "