Yeşil Sol Parti ve TJA’dan Sêrt’te kadın şöleni

Yaklaşan seçimler öncesi Yeşil Sol Parti ve TJA, Sêrt’te kadın şöleni gerçekleştirdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) tarafından Sêrt’te düzenlenen kadın şöleninde, Şemsikan Mahalleleri Yeşil Sol Parti flamaları ile süslendi.

Meydanda toplanan onlarca kadın, giydikleri yöresel kıyafetlerle halaya durdu.

Şölene Yeşil Sol Parti Sêrt milletvekili adayı Sabahat Erdoğan Sarıtaş, yerine kayyum atanan Sêrt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUHAD-DER), Botan Dil ve Kültür Araştırma Derneği (BOTAN-DER), TJA aktivistleri ve Barış Anneleri katıldı.

Bir konuşma yapan Sarıtaş, iktidarın kadın düşmanı politikalarına dikkat çekerek “Belediyelerimize iki kez kayyım atadılar. Biz kadınların hakkı olan ve büyük bir direnişle elde ettiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede geri çektiler. Türkiye tarihinde en çok kadının katledildiği dönem AKP dönemindeydi. Bizi boğmak istiyorlar. Ama kırk yılı aşkın bir süredir onlara başkaldırdık. Katletmelerle, tutuklamalarla, zindanlarla onlara baş eğmeyeceğiz” dedi.

“Teslim olmayacağız” mesajını veren Sarıtaş, “Kadını köle olarak gören, evlere hapsetmek isteyenler bilsinler ki 14 Mayıs’ta kaybedecekler. Halkımızın bize inancı tam, bizim de onlara. 15 Mayıs’ı onların kara günü yapacağımızı biliyoruz” diye konuştu.

Berivan Helen Işık ise “Seçime kısa bir süre kaldı. 3-4 sene önce sizlerin sesiyle belediyeyi geri alıp kayyımı merkezlerine geri yolladık. Yine sizlerin sesiyle, 15 Mayıs’ta kayyımlarını geri yollayacağız” diye belirtti.

Işık, şunları ekledi: “Gücünüz ve direnişiniz büyüktür. Bu dünyayı değiştirecek olan sizlersiniz. Bu yüzden sesinizden, gücünüzden ve direnişinizden korkuyorlar. Biz direnişimizi sürdüreceğiz.”