YJA Star: Önder Apo’ya inanmak yarattığı değerlere sahip çıkmaktır

PKK‘nin 44. kuruluş yıl dönümünü kutlayan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı “Önder Apo’ya inanmak onun gibi yaşamaktır. Onun yarattığı değerlere sahip çıkmak ve kendi kişiliğinde uygulamaya çalışmaktır” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, PKK‘nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Komutanlık, “Önderliksel çıkışın 50. yılında Özgürlük Hareketimizin resmi 44. yıl dönümünü kutlamanın onur ve sevincini yaşıyoruz. Özgürlük Hareketimiz PKK; her anında büyük bedeller vererek, büyük acılar yaşayarak, başarılar elde ederek, büyük zaferlere yürüyerek, kadınlara ve halklara kazandırarak 45. yılına geldi. Tüm başarıların ve kazanımların Önderi olan Önder Apo’ya, özgürlük uğruna güneşe yürüyen şehitlerimize, kanıyla özgürlük ağacını sulayan halkımıza, fedailiğin özünü dipdiri tutma yeminiyle savaşan savaşçılarımıza, zindanlardaki direnişleriyle düşmana en büyük tokadı atan yoldaşlarımıza Partimiz PKK’ nin kuruluş gününü kutluyoruz” dedi.

YJA Star açıklamasında, “Haki Karer, Sakine Cansızlardan Mizgînlere, Mahsum Korkmazlardan Bager Geverlere, Andrealardan Utalara, Özgürlük Tanrıçamız Zilanlarlardan Sara Tolhildanlara, Şîlan Kobanêlerden, Ekin Bingöllere, direnişin temsili Gülnaz Karataşlardan, Mardin Penaberlere, Bêrîvan Zilanlardan Delal Nurhaklarlara, Armanc Goşkarlardan Ahmet Rubarlara, Viyanlardan Rojda Kotollara, Canpolat Araplardan Ronahi Devrimlere, Peyman Bagoklardan Ekin Vana, Çekdar Mardinlerden Şervan Erkendîlere, Nuri Yektalardan, Berfin Rêbazlara, Delal Amedlerden fedaileşen Rûkenlere, Ciwana ve Amaralara kadar dünyanın her yerinden bir araya gelerek Önder Apo’nun insanlık ve özgürlük paradigması etrafında kenetlenen tüm şehitlerimizi saygı, özlem ve minnetle anıyoruz” denildi.

JIN JIYAN AZADÎ SLOGANI ÖZGRÜLÜK PARADİGMASININ ZAFERİNİ ORTAYA KOYMAKTADIR

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Özgürlük Hareketimiz PKK; Kürtler ve kadınların özgürlük vaktinin geldiğine inanarak, cesareti kendine ruh bilemiş, irade ve ahlakı savaş tarzı bellemiş, Kürt halkı şahsında ezilen tüm halkların ve tüm kadınların özgürlüğünü amaç edinmiş, sosyalizmin zaferinde özgürlüğü görüp ortaya çıkmıştır. Özgürlüğe susamışların örgütü haline geldikçe, buna en çok ihtiyacı olan kadın da PKK’de yerini almaya başladı ve saflara akın etti. Kürdistan’da Kadın Özgürlük Hareketi, özgür Kürt kimliğini yaratma mücadelesinin içinden doğdu. Bir yeniden doğuşun içinde yeniden doğuş oldu. Bu nedenlerle 27 Kasım’da PKK’nin kuruluşu Kürtler açısından bir milat olduğu gibi, kadınlar açısından da milat niteliğini taşımaktadır. Bu anlamda PKK; kadının devrim meydanını, devrim sahasını yaratmıştır. Rêber Apo’nun hem genel dünya devrimlerine ve hem de kadın özgürlük mücadelesine getirdiği çok önemli yeniliklerden biri de bu noktada olmuştur. Erkek egemen sistem karşısında bu kadar kendine yabancılaşmış, güçsüzleşmiş kadının kendi devrim alanını yaratarak güçlenmesi, bilimini, duygusunu, etik ve estetiğini, aşk anlayışını, ret ve kabul ölçülerini, devletsiz-iktidarsız ilişki ve yaşam anlayışını geliştirmesi oldukça önemli ve değerlidir. Nitekim bugün 21. yüzyılın en büyük gereçekliği olarak açığa çıkan ve kadın baharı olarak tanımlayabileceğimiz derecede anlam kazanan kadın ayaklanmaları ve özgürlük kavgaları “Jin, Jiyan, Azadî” sloganıyla özgürlük paradigmasının zaferini ortaya koymuştur. Bugün gelinen aşamada, “ölüm- kalım, varlık- yokluk” olarak nitelendirdiğimiz savaşta, Zap direnişine, Rojava devrimine, Şengal özgürlüğüne, bilinçlenen ve eleştiren kadın aklına saldıran egemenlerin, soykırımcıların ve sömürgecilerin birinci hedefi Önder Apo’nun yarattığı Kadın Özgürlük Devrimi’ni yok etmektir. 21. yüzyıl gerçeği temelinde modernitenin krizine ve Üçüncü Dünya Savaşı’na yol açan temel çelişkilerin dışa vurduğu, özgürlük probleminin daha fazla görünürlük kazandığı bir yüzyıldır. Bu yüzyılın kadın yüzyılı olacağı tespiti ve ulaştığı düzey özgürlük mücadelemizin evrenselleştiğinin en büyük göstergesidir.

Önder Apo’nun; “yüzyılın faşizmi” olarak nitelediği AKP-MHP faşist hükümeti karşısında “yüzyılın direnişini” açığa çıkartan PKK, Devrimci Halk Savaşı Stratejisi ile savaşıyor ve kazanıyor. Türk devletinin elindeki tüm tekniği özgürlük savaşçılarına karşı kullanan ve en son kimyasal vahşete kadar varan saldırılarına karşı, Özgürlük Hareketimiz PKK, kendini küllerinden yaratan ruhuyla, çelikleşen iradesiyle, yenilmez yüreğiyle insan aklının en büyük teknik olduğu gerçeğini bir kez daha açığa çıkartmıştır. Yarım asrını tamamlayacak olan PKK’nin ve özgür kadın devriminin 21. yüzyılda tüm dünyada evrenselleşmesi ve tüm halklara özgürlük adına ilham kaynağı olmasının en büyük sağlayıcısı Önder Apo’dur.

Özgür yaşamın ilk mekanları olan Kurdistan dağlarında, özgürlük ve köleliğin çarpışma mekanları olan Zap’ta, Avaşîn’de, Xakurkê, Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediye’de açığa çıkan PKK’ nin fedailik ruhunun temsilidir. Onurlu Kürtlüğün kültürünü bağrında saklayan; Botan’da, Serhat’ta, Kobanê’de, Amed’de, Garzan’da, Halep’ te, Erzurum’da can bulan PKK’nin beton altından çıkarttığı Kürtlüğün iradesidir. Özgür Kürdün ilk hislerini ve duygularını tarihe taşıyan Kurdistan’nın dört bir yanında saklı olan PKK’nin özüdür. Özgürlük ihtiyacının iradeyi çelikleştirdiği ve insan özünün umudun kaynağı olduğunu tekrardan hatırlatan savaş mevzileri ve direniş alanları PKK’nin fetheden ruhunun temsilidir. Bu savaşta düşmanın kalbine sızarak, gerçekleştirdikleri fedai eylemle özgürlük abidesi olan Sara Tolhildan Goyî ve Rûken Zelal, PKK’nin bir intikam hareketi olduğunun en büyük örneğidir.

ÖNDER APO’YA İNANMAK ONUN GİBİ YAŞAMAKTIR

Önder Apo’ya inanmak O’nun gibi yaşamaktır. O’nun yarattığı değerlere sahip çıkmak ve kendi kişiliğinde uygulamaya çalışmaktır. Bu temelde halkımız, halklarımız, kadınlar böyle bir yürüyüşü esas alarak büyümeyi, güçlenmeyi ve irade olmayı başarmıştır. Bu anlamda Devrimci Halk Savaşı ile şehitlerimizin vasiyeti olan özgürlüğü kucaklamanın ve Önder Apo ile olan özgürlük sözleşme yeminimizi gerçekleştirmenin, anaların göz yaşlarının hesabını sormamızın, büyümeden katledilen tüm çocukların intikamını almamızın, özgür kadın tarihimizi bizden çalanlardan, ülkemizi sömürenlerden, varlığını bizi yok etmekle sağlayacağana inanan egemenlerden, halkımızın büyük bedellerle elde ettiği Rojava Özgürlük Devrimi’ne saldıran sömürgecilerden intikam almanın zamanıdır. 21. yüzyıl bu temelde yürüyen, savaşan ve yaşayan kadın ve erkeklerin özgürlük çağı olacaktır. Bu anlamda Önder Apo’nun savaş tarzıyla savaşıp, yaşam tarzıyla zaferi elde etme dışında çözüm yoktur. Bu uğurda savaşacağız ve özgürlüğü tüm halklara armağan edeceğiz. YJA Star olarak; cennet ülkemizi bize cehenneme çevirmek isteyen tüm güçlere, PKK’nin fedai ruhuyla ve Apocu tarzla en büyük cevabı vereceğimiz tarihi şehitlerimize vereceğimiz en büyük soylu yemindir!”