YJA Star: Kadın devrimini gerçekleştirip faşizmi yeneceğiz!

YJA Star: Önderliğimiz başta olmak üzere, şehitlerimizin, zindandaki yoldaşlarımızın, direnen kadınların ve mevzilerde savaşan tüm yoldaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, 2022 yılının zafer yılı olacağının sözünü veriyoruz.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Komutanlık, Mücadele tarihimizin büyük direnişlere tanıklık ettiği ve bedeller vererek, Devrimci Halk Savaşı Stratejisinin yaratıcı gerilla taktikleriyle bizlere kazandırdığı tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Direniş çizgisinin yarattığı zafer ruhuyla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşılıyoruz. 8 Mart gününü, bedel ödeyerek kazandığımız böylesi günlerde, özgürlüğün mimarı olan Önder Apo’ya; faşizme kaybettiren, özgürlük uğruna savaşan ve direnen tüm dünya kadınlarına, kadın aklıyla savaşıp, direnişe kadın rengini vererek, özgürlük savaşımımızda yaratıcı taktiklerin öncülüğünü yapan YJA Star gerillalarımızı en direnişçi duygularımızla kutluyoruz.  Hafızamızı canlı tutan, en cesaretli, en fedai duygularla savaşıp özgürlük mücadelemizde ölümsüzleşen şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

“2021 yılının sonlarına doğru gerçekleşen YJA Star Komuta Konsey toplantımızda açığa çıkan zafer ruhuyla Önderliğimizin ve ülkemizin özgürlüğüne yürüyeceğiz” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Soykırımcı, faşist, erkek zihniyetiyle donatılmış orduların karşısında direnmekle kalmayıp, kimyasal silahlar dahil, yüksek bir imha tekniğine karşı insanlığı savunma savaşı veren YJA Star gerillamız her zamankinden daha kararlı ve iddialıdır.  Önder Apo’nun “21. Yüzyıl kadın yüzyılı olacak” hakikatine en yakın olduğumuz zamanlardan geçmekteyiz.  Asırlık bir mücadelenin verdiği tecrübe ile zafere doğru gitme kararlılığındayız. Yeni bir mücadele yılına girerken, düşmanın en yoğun saldırıları, soykırım politikaları, özel savaşı ile karşı karşıyayız. Bu kadar yoğun saldırılara karşı Apoizm’in ışığında, özgürlük paradigmasına bağlı, fedailik duygusuyla savaşan gerillamızın gösterdiği direniş, düşman karşısında açığa çıkan irade, azim ve muazzam yoldaşlık duygusu devrimi büyütüyor. Yoğun saldırılar ve teknik karşısında yaratıcı taktik ve eylemlerle cevap veren gerillalarımızın direnişi, faşist Türk devletini yenilgi aşamasına getirmiştir. Dünyanın birçok yerinde kadınların zalimler karşısında gösterdiği boyun eğmeyen ve baş kaldıran tutumu tüm kadınlara kazandırmıştır. Önder Apo şahsında, tüm kadınlara ve gerillaya saldıran faşizm zihniyetin soykırım politikaları, YJA Star gerillalarının eylemleriyle, halkımızın direnişiyle, demokratik güçlerin verdiği kavgayla yeniliyor ve boşa çıkartılıyor.

Bu anlamda 2021 yılında düşmanın, işgal ve “PKK’yi bitirme” adı altında gerçekleştirdiği sömürgeci operasyonlarına karşı muhteşem bir direnişin açığa çıktığı, en yenisinden en tecrübelisine, en gencinden en ömür katetmişine kadar, özgürlüğe büyük bir bağlılıkla savaşan duruşların yılı olmuştur. Apocu çizginin yılmaz savaşçıları olarak tereddüt etmeden, kaygısızca düşmana vurarak, özgürlüğün elde edileceğini ve Devrimci Halk Savaşı stratejisiyle, Demokratik Modernite gerillacılığı çizgisinde kendini yenileyerek her gün, her dakika, her an özgürlük savaşına göre kendini örgütlemenin kazandıracağı açığa çıkmıştır.  Düşmanın tekniğine, yaratıcılığıyla darbe vuran gerillamızın direnişi mücadele tarihimize damgasını vurmakla kalmamış, zafere doğru ilerlediğimizin ve Önderliğimizin özgürlüğünü kazanmaya yaklaştığımızı müjdelemiştir. Kazandıran tarzın ve taktiğin en sade haliyle öz savunma savaşımızı güçlendirmek, halkımızı ve kendimizi zafere kadar savaş pozisyonuna göre hazırlamaktan geçtiğini gördük.

Ağır ve sancılı geçen böylesi süreçlerde zaferin her zaman çok yakın olduğu kuşkusuzdur. Böylesi süreçlerden edindiğimiz deneyimle özgürleşmek, Kürt kadınları şahsında tüm kadınları özgürleştirmek ve devrimi gerçekleştirmek amacındayız. Bu uğurda dökülen kan, verilen tüm bedeller, çekilen tüm acılar mutlak bir özgürlük elde etmekle çözülecektir. Önderliğimizin, ülkemizin ve halkımızın özgürlüğüne öncülük edecek olan biz kadınlar şahsında YJA Star gerillalarıdır. 50. Newroz yılımıza gireceğimiz bu süreçte, kaybettiğimiz, yok sayıldığımız, görülmediğimiz tüm zamanlardan intikam alma ve zaferler yaratma duygusuyla düşmana büyük darbeler vuracağız ve Önderliğimizi özgürleştireceğiz.  Bu ruhla kadın devrimini gerçekleştirip, Kadın Kurtuluş İdeolojisini yaşamsallaştırma mücadelesine eylemlerimizle öncülük edip, faşizmi yeneceğiz ve ihanetçi, işbirlikçi zihniyete, direnen, teslim olmayan kadın gerçekliğini bir kez daha göstereceğiz. Bu duygularla zafer Newroz’una doğru yürüyeceğiz. Bu anlamda bir kez daha Önderliğimiz başta olmak üzere, şehitlerimizin, zindandaki yoldaşlarımızın, dünyanın birçok yerinde direnen kadınların ve mevzilerde gece gündüz demeden savaşan tüm yoldaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, 2022 yılının zafer yılı olacağının sözünü veriyoruz."