YJA Star: Önderlikle özgür yaşama zamanı gelmiştir

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Tarihin ve toplumun evrimi Önderlikle özgür yaşamı emrediyor. Önderlikle özgür yaşama zamanı gelmiştir. Ve zamanı gelen şeylerin önünde hiçbir güç duramaz” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

YJA Star, “Önderliğimizin doğuşuyla beraber başta kadınlar olmak üzere, özgürlüğünü arayan herkes için bir umut ışığı doğdu. Önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan’ı kadınlara, Üveyş Ana şahsında tüm annelere, yurtsever halkımıza, zindanlarda ağır işkence ve tecride karşı direnen tüm özgürlük tutsaklarına kutluyoruz. Büyük bir coşku ve heyecanla karşıladığımız bu yeni doğuş gününde Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlanıncaya değin mücadelemizi sürdürüceğimizin ve Önder Apo’nun fedai gücü olarak özgürlüğü pratikleştireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

ÖNDERLİĞİMİZİN DOĞUŞU İNSANLIĞIN UMUT DİRİLİŞİDİR

“Doğuş umudun dilidir. Her doğuşta gerçekleşen umudun kendisidir” denilen YJA Star açıklamasında “Bu nedenledir ki insanlık doğuşları, anlamına göre büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılaşmıştır. Her doğuş gerçekte  insanlığın binlerce yıldan beri kaybettiği özüne dönme müjdesi taşır. 4 Nisan 1949 yılında Amara’da doğan insanlığın kaybettiği bu öze dönüş müjdesidir. Başta halkımız olmak üzere, milyonlarca insan bu müjde etrafında toplanmış ve bügünü coşkuyla, heyecanla kutlamaktadır. Önderliğimiz yaşamın en güzel tanımını yapmış, yaşamın yalnızca özgürce yaşanırsa anlamlı olacağını ifade etmiştir. Yaşama sevinci yaratan, ilham veren ve üretken kılan Önderliğimiz; doğuşun en anlamlı tanımıdır. Önderliğimizin yaşamla bağı ve  ortaya koyduğu özgürlük felsefesiyle milyonlarca insan kölelik zincirlerini kırma cesareti göstermiş ve yüzbinlercesi özgürlük saflarının en dirayetli özgürlük savaşçıları haline gelmiştir. Halkımızı şehirlerde, yoldaşlarımızı zindanlarda ve bizleri dağlarda savaştıran temel gerçeğimiz Önderliğimizin doğuşuyla yaratmış olduğu özgür yaşam felsefesidir. Önderliğin doğuşu halkımızın dirilişidir. Önderliğimizin doğuşu kadınların tanrıçalık özleriyle buluşmasıdır. Önderliğimizin doğuşu insanlığın umut dirilişidir” diye belirtildi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“Önderliğimizin özgür insan arayışları henüz yedi yaşındayken başlamış ve üç doğuş olarak tanımladığı yaşamı boyunca arayışları gittikçe daha da zenginleşerek sürmüştür. Önderliğimiz doğuşunun her evresinde insanlığa umut olmayı bilmiş başta halkımız olmak üzere, kadınların ve giderek tüm toplumun özgürlük sorunlarına çözümler geliştirmiştir. Kürt halkının diriliş gerçeği olarak PKK, kadınların öz örgütlenme ve öz savunma gücü olarak YJA Star, Ortadoğu’da gerçekleşen Rojava Özgürlük Devrimi ve tüm dünya kadınlarını serhildanlara kaldıran ‘jin, jiyan, azadî’ yüksek yaşam felsefesi Önderliğimizin daha yedi yaşında başlatmış olduğu özgürlük direnişinin yaratmış olduğu değerlerdir. Kadınlar Önderlikle kendilerini tanıdı, adlarının gerçek anlamıyla buluştu. Kadınlar, Önderliği bir doğuş Önderi olarak benimsedi ve yaratmış olduğu özgür yaşam değerlerine canları pahasına sahip çıktı. Yaratılan her değer bizler için yeniden doğuşun adı olarak sahiplenilmesi ve korunması gereken Önderlik değerleridir. YJA Star gerillaları olarak özgür yaşam Önderimizin, bizi kimliğimizle buluşturan Önderliğimizin bizlere emanet ettiği bu değerleri sonuna kadar koruma ve daha da geliştirerek tüm insalığa mal etme sorumluluğumuzun farkında olarak mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğiz.

4 NİSAN’DA HER YERİ YEŞİLLENDİRELİM  

İnsanın insanla, insanın doğayla ve kadının erkekle olan çelişkisine demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmayla cevap olan Önderliğimizin ortaya koyduğu yaşam paradigması daha şimdiden milyonlarca insanın dikkatini çekmektedir. Toplum aktivistleri, akademisyenler, aydınlar Önderlik paradigması üzerine tartışmakta, konferans ve sempozyumlar düzenleyerek Önderlik felsefesini yaşamsallaştırmanın yollarını aramaktadır. Önderliğimize dönük gelişen bu yoğun ilgi hegemonik devletçi güçleri korkutmakta ve Önderliğimizin tek bir sözünün dahi dışarı çıkmaması için İmralı İşkencehanesi her geçen gün daha büyük hukuksuzluklara sahne olmaktadır. İki yıldır Önderliğimiz’den hiçbir biçimde haber alınamıyor. Hegemonik devletçi güçlerin ağır tecrit ve tam izole koşullarına rağmen Önderliğimiz bizlerin en yüksek sesidir. Önderliğimizin İmralı direnişi bizler için direnişte ısrarın en yalın mesajıdır.  Önderliğimizin daha önce; “Ben on beş bin yıllık meşe ağacı gibiyim. Dallarım kesilse de, budansam da, bazı yerlerim düşse de köklerim tarihin derinliklerindedir, yeniden yeşeririm” ifadesinde bulunmuştu. YJA Star gerillaları olarak, bizim de Önderliğimizle bağımız meşe ağacının kökleri gibi derin ve binlerce yıllıktır. Her Nisan yeşeren doğa gibi bizler de umudu yeşertiyoruz ve Önderliğimizin; “her yeri meşe ağaçlarıyla yeşillendirin” şiarıyla halkımızı 4 Nisan’da her yeri yeşillendirmeye çağırıyoruz. İnanıyoruz ki dikilen her meşe ağacında halkımız yenilenecek, kadınlar kendilerini yeniden yaratacaktır.

ÖNDERLİKLE ÖZGÜR YAŞAM ZAMANI GELMİŞTİR

AKP-MHP faşist rejiminin Kurdistan’ın dört bir yanında sürdürmekte olduğu işgal ve imha operasyonları karşısında en büyük direnç kaynağımız Önderliğimizin direnen duruşudur. Önderliğimiz TC özel savaş rejimi ve onun şeflerinin hiçbir dayatmasını kabul etmedi. Ömrünü insanlığın özgürleşmesine adayan Önderliğimizin militanları olarak bizler de faşizmi, işgali, sömürgeyi, tecridi, işkenceyi red ediyoruz ve mücadelemizle onların sonunu getirme sözü veriyoruz. Bugün halkımız sesini her yerde yükseltmekte ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü haykırmaktadır. Bizler dağlarda, mevzilerimizde yasadışı son teknoloji silahlar ve kimyasal gazlar karşısında Önderliğimizden aldığımız güçle direnmekteyiz. Tüm dünya Önderliğin fikirlerini tartışmaktadır. Önderliğimizin doğuşu herkesi yenilemiş ve özgür insanlığın doğuşu artık gerçekleşmektedir. Tüm baskılara rağmen, halkımız ve kadınlar sevinçle “Önderliğimizin doğuşu hepimiz doğuşudur” diyorsa Önderliğimiz kazanmıştır. Bu şiarla yükselen sesler 4 Nisan’da daha da gürleşecek ve halkımız bu faşist rejimlerden intikamını bir kez daha almış olacaktır. Bu vesileyle bizler genç kadınları Önderliğin kadınların özgürlük mekanı dediği dağlara kendi doğuşlarını gerçekleştirmeye çağırıyoruz.

Tarihin ve toplumun evrimi Önderlikle özgür yaşamı emrediyor. Önderlikle özgür yaşama zamanı gelmiştir. Ve zamanı gelen şeylerin önünde hiçbir güç duramaz. Önderliğin doğuşuyla özgür kadın kimliğiyle buluşan ve dünya kadınlarına öncülük pozisyonuna ulaşan Kürt kadınları bu zamanın öncüleridirler. Dağları özgürlük mekanı olarak benimseyen ve bu uğurda savaşan YJA Star gerillaları olarak bizler, özgürleşen Kürt kadının öncülüğünde, Önderlik felsefesiyle özgür Önderlikle buluşmaya kararlıyız. Önderliğin doğuşu kadınların öz savunma temelinde kimlikleriyle buluşmasıdır. Kazandığımız kimlik onuruyla zafere kadar sürekli doğuşları esas alan, yenilenen yaşam enerjimizle insanlığın özgürlük devrimine ulaşacağız. Önder Apo’nun fedai ordusu YJA Star olarak şehitlerimizin yolunda, Önderliğe uygulanan ağır tecridin bizde yarattığı derin öfkeyle intikam sözümüzü veriyoruz.”