YJA Star: Bu topraklar, hareket ve halk Fazıl Botan’ı asla unutmayacak!

Komutan Fazıl Botan’ın şehadetine ilişkin açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı “Bu topraklar, hareketimiz ve halkımız, yoldaşları onları asla unutmayacak ve varlığından güç alarak geleceğe engel tanımaksızın ilerleyecek” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı,  “15 Haziran 2022 günü tedavi gördüğü alanda şehadete ulaşan değerli yoldaşımız, yiğit komutan Fazıl Botan arkadaşın amacını ve yaşamını adadığı değerleri mutlaka başarıya ulaştırma sözüyle saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

“Rêber Apo çizgisinde özgür insan kimliği, Kurdistan toplumunun aldığı derin yaralar, kimliksel erozyon ve başkalaşmanın bu coğrafyada destansı bir dönüşümü yaşayarak adeta küllerimizden kendimizi yeniden yaratmak gibi çok zor ama bir o kadar da kararlı bir mücadelenin eseri olarak gerçekleşti. Özgürleşmenin farklılığı ve ihtiyacıyla bu mücadeleye dahil olan, yaşamını bununla bütünleştiren ve giderek insanlığın tarihsel özüyle bütünleşmiş bir gelişimi açığa çıkaran çok değerli yoldaşlar, bu efsanevi gerçekleşmenin halkaları oldular. Fazıl yoldaşımız kesintisiz 34 yıllık devrimci yaşamında Botan’ın özgürlüğe açık özünü, yurtsever duruşunu Önderlik gerçekliğine, çizgisine dahil ederek güçlü bir duruşun, öncülüğüyle birçok başarının, bu temelde Kurdistan toplumunun özgürlük mücadelesinde tarihe mal olan bir yoldaş olarak bu halkalardan biri olmanın anlamına sahip oldu. 34 yılının her anında Rêber Apo’yu anlamaya çalışan, müritçe katılımıyla amasız, fakatsız bir pratiğin sahibi olan, hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, halka, örgüte, değerlerine, yoldaşlara, emeğe saygılı bir insan olarak anlamlı bir yaşam arayışıyla sınırsız ve coşkuyla katılan bir yoldaştı. Bu temelde Agitçe bir katılımı esas alarak savaşta ve yaşamda örgüt ilkelerini doğru temsil etme, Rêber Apo’ya bağlılığı ve büyük sevgisi temelinde amaca kilitlenme, kişiliğinde erkek egemen yönleri törpüleyerek, bunlarla mücadele ederek, kadın yoldaşlarına karşı saygılı ve ilkeli duruşun pratik ifadesi oldu. Bu ölçülerle Kurdistan’ın dört parçasında her düzeyde pratiğe katıldı, disiplinli görev anlayışıyla komutanlık yapma, yoldaşlarını, örgütün değerlerini büyüterek mutlaka bulunduğu yerde ilerlemeye, başarmaya odaklı bir katılım gösterdi. Kurdistan özgürlük mücadelesinde yer alma biçimi halkını, değerleri bir adım öne taşırken, mutlaka düşmanı geriletme ve yenilgiye uğratmanın sınırsız çabasını göstermiş ve önemli oranda başarmıştır da. 2008’de Zap’ta düşmanı yenilgiye uğratan Fazıl yoldaşımız, 2022 yılında Zap’ta gerçekleşen büyük direnişte, Avzem ve Bager’lerin destansı duruşlarıyla elde ettikleri kazanımlarda pay sahibidir. Kadına, halka, değerlere karşı saygılı duruşu ve Rêber Apo’yu anlama çabası temelinde komutanlaşma, militanlaşma düzeyiyle Önderlik çizgisindeki öncülük çabası Fazıl yoldaşı halkı ve yoldaşları nezdinde ölümsüz kılmıştır.

Rêber Apo gerçeğinde temsilini bulan ana tanrıça kültürünün ahlaki ve politik toplum değerlerini yükselterek Dehaklardan hesap soran Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Sema Yüce, Fikri Baygeldi, Ronahî ve Bêrîvan arkadaşların mücadele alevini yükselttiği, büyük komutan Mahsum Korkmaz yoldaşın şehadetiyle tartışmasız bir kahramanlık niteliği kazanan Mart ayı onur payesi yüksek bir zaman niteliği kazandı. Fazıl arkadaşın şehadet haberini paylaştığımız bu zamanın niteliği aynı zamanda Fazıl arkadaşımızın anlamını oluşturmaktadır. Fazıl arkadaş şahsında tüm Mart ayı şehitlerimizi büyük bir saygıyla anıyor, özgür kadın ve özgür erkek kimliği temelinde özgür toplumu yaratma sözümüzü gerçekleştirmeyi şehitler karşısında sorumluluğumuz ve bağlılığımızın ölçüsü olarak görüyoruz. Şehidi anlamak, şehitler gerçeğini büyütmek Önderlik çizgisini anlayarak uygulamak ve güçlü başarmaktır. Bu temelde Fazıl yoldaşın sade, mütevazi, emekçi, kadına saygılı yaşamına verdiğimiz anlam ve değeri Rêber Apo çizgisini yaşamsallaştırma, Rêber Apo’nun özgürlüğü temelinde toplumumuzu, halkların özgürlüğünü gerçekleştirme pratiğimizle ortaya koyacağız. Bu topraklar, hareketimiz ve halkımız, yoldaşları onları asla unutmayacak ve varlığından güç alarak geleceğe engel tanımaksızın ilerleyecek. Bu temelde bir kez daha değerli komutan Fazıl yoldaşı saygıyla anıyor, ailesine ve yurtsever halkımıza baş sağlığı diliyoruz.”