YJA Star gerillaları: 8 Mart bizim için diriliş günüdür

Kürt kadınların 8 Mart’ı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü için verdiği mücadele sayesinde kutlayabildiğini belirten YJA Star gerillaları, “8 Mart bizim için diriliş günüdür” dedi.

YJA-Star gerillaları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle ANF’ye mesajlarını iletti. Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt kadınları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayan YJA-Star gerillaları yaratılan değerlere sahip çıkma çağrısında bulundu.

8 Mart’ın kendileri için dirilişi ifade ettiğine dikkat çeken YJA-Star Gerillası Viyan Avesta, “8 Mart’ı bize hediye eden Önderliğimizdir, bundan dolayı kadın kimliği temelinde kendimizi yenilemeyi ve Önderliğin fikirleriyle kendimizi bütünleştirmeyi esas almalıyız” diye konuştu. Bugün işgalci Türk ordusuna karşı verilen savaşa YJA Star gerillalarının öncülük ettiğini belirten Viyan Avesta, “Bu durum bile özgür kadının geldiği düzeyi göstermektedir” dedi.

Kürt kadınlarının öncü rolüne dikkat çeken YJA Star gerillası Viyan Avesta devamla şu değerlendirmelerde bulundu: “8 Martlar ve verilen mücadele kadının özgürlüğü garantilediğini göstermektedir. Rêber Apo’nun verdiği emeklere sahip çıkmak bizler için en önemli hedeftir. Gerilla safları içinde varlığımızı gördüğümüzde ne kadar irade ve güç sahibi olduğumuzu anladık.”

8 MARTLARI DAHA DA BÜYÜTMELİYİZ


YJA Star Gerillası Zîlan Firat da Kürt kadınlarının 8 Mart’ı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 40 yıldan fazladır kadın özgürlüğü için verdiği mücadele sayesinde kutlayabildiğini ifade etti. “Önder Apo’nun emeklerine ve yarattığı devrime sahip çıkma iddiasındayız” diyen Zîlan Firat, 8 Mart gibi günlere daha da büyüterek yaratılan değerlere sahip çıkılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Kadın gerillalar olarak daha fazla savaş mevzilerinde yer almak istediklerini belirten Zîlan Firat “Sara, Zîlan ve Bêrîtan gibi kadın arkadaşların izinden gidilmesi benim için büyük bir anlamı ifade ediyor. Bizden çalınanı yeniden elde etmenin mücadelesini vermeliyiz” diye konuştu.

BAHAR 8 MART İLE DAHA DA GÜZELLEŞİYOR


YJA Star Gerillası Narîn Şiyar ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile savaş tünellerinde direnen gerillaların 8 Mart’ını kutlayarak sözlerine başladı. Baharın gelişinin 8 Mart’ta kadınların renkleriyle birleştiğini ifade eden gerilla Narîn Şiyar devamla şöyle konuştu: “Bahar 8 Mart’ta daha da güzelleşiyor. Kadının özgürlük arayışının mimarı Rêber Apo’dur ve bizler de bu özgür dağlara geldikten sonra kadın özgürlüğünün anlamını daha iyi anladık. Örneğin Sara, Zîlan ve Bêrîvan kadın arkadaşların çıkışı Rêber Apo’nun emekleriyle ortaya çıktı. Jin, jiyan û azadî.”