YJA Star gerillaları: Komplo eylemlerimizle boşa çıkacak

15 Şubat uluslararası komplonun, gerillanın ve halkın mücadelesi, eylemleriyle boşa çıkarılacağına dikkat çeken YJA Star gerillaları, 2023 yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıl olacağını da belirtti.

YJA Star gerillaları Zîlan Kobanê, Tara Mako ve Arîn Merwan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 15 Şubat komplosu ve Medya Savunma Alanları’nda yürütülen gerilla direnişine ilişkin ajansımıza konuştu. 

‘KOMPLOYLA ÖZGÜR FİKİR VE İRADE HEDEF ALINDI’


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 15 Şubat komplosunu kınayan Zîlan Kobanê, “15 Şubat komplosunu kara bir gün olarak adlandırıyoruz. Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı olarak 15 Şubat günü bizim için acı bir gündür. Çünkü 15 Şubat günü Önderliğe dönük uluslararası bir komplo gerçekleştirildi ve Önderlik esir alındı. Uluslararası güçler tarafından gerçekleştirilen komployla özgür irade, fikir, halkların birliği, Kürt halkının özgürlüğü hedef alındı. Çünkü Önderlik bunların temsiliydi. Uluslararası güçler ise bunu benimsemedi ve Önderliğe dönük komplo gerçekleştirdi. İktidar zihniyetine alternatif sunan Önderlik bu savaşın sona ermesi için özgür iradede ısrar etti ve esir alındı. Bunun için 15 Şubat günü Kürt halkı için acı bir gündür” diye belirtti.

‘DÜŞMAN KADINI HEDEF ALDI, ÖNDERLİK DÜŞMANI BOŞA ÇIKARDI’

Barbar Türk devletinin elindeki tüm gelişkin teknikle Kürt halkına ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne saldırdığını belirten Zîlan Kobanê, “Düşman iyi bilmeli ki Önderliğimizi esir almış olsa da Önderlik özgür irade ve fikirde mücadelesini sürdürüyor, komplo ve düşmanın tüm saldırılarını boşa çıkarıyor. YJA Star gerillaları olarak irademiz, özgür fikrimiz ve verilen mücadeleyle komployu boşa çıkaracağız. Mücadelemizle, düşmanın halkımıza ve hareketimize dönük saldırılarına da engel olacağız. Düşmanın amacı halkı ve kadını yok etmek. Çünkü kadın devlete karşı başkaldırdı, ataerkil zihniyete karşı başkaldırdı. Bunun için de düşmanın hedefinin başında kadın, kadının kimliğini, iradesini ve varlığını yok etmek var. Bunun yanı sıra Kürt halkının kimliğini ortadan kaldırmak istiyor. Önderliğin temel hedefi ise kadının kimliğini elde etmesi, özgürleşmesi, irade sahibi olması ve Kürt halkının özgürleşmesidir. Bunun için düşman bu şekilde bir komplo gerçekleştirdi” dedi.

‘KÜRT GENÇLİĞİ MÜCADELESİNİ YÜKSELTMELİ’

Zîlan Kobanê, Kürt halkı ve gençlerini şu şekilde seslenerek konuşmasını sonlandırdı: “Kürt halkı ve gençliği düşmana karşı boyun eğmemeli, başkaldırmalı. Artık Önderliğin fiziki özgürlüğünün sağlanma zamanıdır ve bunun için mücadele yükseltilmeli. ‘Kürt halkını yok edeceğim’ diyen düşmanın yaptıkları yanına kalmamalı ve yılların intikamı alınmalı. YJA Star gerillaları olarak 15 Şubat komplosunu kınıyor ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızı belirtiyorum.”

‘HİÇBİR ÖNDER, ÖNDER APO GİBİ KADINI SAVUNMADI, GELİŞTİRMEDİ’


15 Şubat komplosuyla Kürt halkının dirilişinin önüne geçilmek istendiğini söyleyen Tara Mako, “Bu komplo sadece Türk devletinin eliyle gerçekleşmedi, birçok gücün bir araya gelmesiyle komplo gerçekleştirildi. Tarihe baktığımızda hiçbir Önder, Önder Apo gibi kadını ve Kürt halkını savunmadı veya geliştirmedi. Eğer bugün Kürt gençliği ve kadınlar hakikatin izinden ilerliyor ve Kürt kültürünü tanıyor, sahipleniyorsa Önder Apo’nun emeği sayesindedir. 15 Şubat, kadınlar için ağır bir gündür. Sadece 15 Şubat’ta değil günün 24 saati Önder Apo’nun felsefesiyle yaşamalıyız. Düşmana dönük kin ve öfkemiz her geçen gün daha da artıyor. Önder Apo’nun emeğini hiçbir zaman boşa çıkarmayacağız. 15 Şubat komplosunu mücadelemizle boşa çıkaracağız ve bu yılı zafer yılı yapacağız” dedi.

‘2023 YILI ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK’

Düşmana karşı 2022 yılında yürütülen mücadeleye dikkat çeken Tara Mako konuşmasına şu şekilde sürdürdü: “2023 yılında yürütülecek mücadeleyle Önder Apo’nun elini güçlendireceğiz demiyoruz. İddiamız ve mücadeleye kararlılığımızla 2023 yılı Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıl olacaktır. Kanımızın son damlasına kadar da bu iddia ve mücadelemizle ısrarlıyız. Medya Savunma Alanları’nda yürütülen savaşta özellikle Avaşîn’de fedaice bir duruş öne çıktı. Bu fedailik ruhunun kaynağı Önder Apo’nun felsefesinden geliyor.

‘KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Önder Apo’nun, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nde yarattığı ahlak ve kültür belirleyicidir.  Bu duruş, kararlılık, fedailik Önder Apo’nun emeğiyle gelişti. Fedai yoldaşların ruhuyla yasaklı bombalara göğüslerini siper eden gerillanın büyük azmiyle sürece cevap olacağız. Önderliğin felsefesi ve ideolojisiyle elde ettiğimiz tecrübeyle özgür dağlarda birbirimize sahip çıkıyoruz. Önder Apo’nun felsefesiyle ihaneti ve düşmanı yeneceğiz. Medya Savunma Alanları’nda aylardır yürütülen ciddi bir savaş söz konusudur. Bu savaşa karşı gerilla olaraktan büyük bir direniş içerisindeyiz ve bu direniş sonuna kadar devam edecektir. Kanımızın son damlasına kadar Önderliğimize verdiğimiz söz çerçevesinde mücadelemizi en üst düzeyde devam ettireceğiz.”

‘HALK VE GERİLLANIN BÜTÜNLÜĞÜYLE FİZİKİ ÖZGÜRLÜK SAĞLANACAK’


Arîn Merwan, “15 Şubat uluslararası komplosuna yönelik değerlendirmelerimi yapmadan önce devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin bize armağan olarak bıraktığı miras üzerinden mücadelemizi yürütüyoruz.15 Şubat komplosunun sadece Önder Apo’ya dönük gerçekleştirilmedi. Bu komplo hem Kürt halkına hem de Kürt Özgürlük Hareketi’ne dönük gerçekleştirildi. Böylesi bir mücadele ortamından halkın ve gerillanın bütünlüğü Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanmasına vesile olacaktır. Tüm irade ve eylemlerimiz bu komployu boşa çıkaracağız, Önderliğimizi fiziki özgürlüğüne kavuşturacağız” diye kaydetti.

SARA VE RUKENLERİN MÜCADELESİYLE DÜŞMAN YENİLECEK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan felsefesi ve ideolojisiyle mücadele ve direnişe devam ettiklerini kaydeden Arîn Merwan, “Komployu boşa çıkarmak için Kürt halkı ve halklar el ele vermeli.

Önderliğimizin ideolojiyle düşünce anlamında kendimizi geliştirerek daha güçlü eylemler yapmak için mücadele içerisindeyiz. Sara ve Rûken yoldaşların eylemi düşmanı sarstı. Bu eylemlerden güç alıyor ve irademiz daha güçleniyor. Bunun için iddiamız büyük el ele verirsek Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Halkın ve gerillanın mücadelesi bir bütündür, bu mücadeleyi daha da güçlendirmeliyiz ki düşmanı boşa çıkarabilelim. Düşman bizi yok etmek istiyor. Günümüz hep aydınlık, düşman günümüzü karartamaz. Bunun için güçlü bir mücadele yürütülmeli.

‘HAYALİMİZ ÖNDER APO’YLA ÖZGÜR GÜNLERDE YAŞAMAK’

“Hayalimizi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması ve özgür günlerde beraber yaşamak” diyen Arîn Merwan, YJA Star olarak dağlarda düşmanı boşa çıkarmak için büyük bir mücadele yürüttüklerini kaydederek konuşmasını şöyle noktaladı: “Önder Apo, İmralı’da yürüttüğü mücadelesiyle komployu boşa çıkardı. Önderlik şu an mutlak tecrit altında fakat direnişi devam ediyor, kendi ayakları üzerinde durarak, mücadele ederek halkının ve halkların özgürlüğünde ısrar ediyor. CPT’yle görüşmeyi kabul etmedi. Çünkü düşmanın yürüttüğü taktiklerin farkında. Önder Apo, halk ve bizim için büyük emekler verdi. Bunun için kesinlikle Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanmalı. Fiziki özgürlük halkların birlik ve beraberliğiyle sağlanır.”