YJA Star gerillası: Önderliğimiz mücadeleyi öğretti

Hiçbir devrimin ve devletin, kadın özgürlüğünü toplumun özgürlüğüyle bütünleştirmediğini kaydeden YJA Star gerillası Militan Zagros, “Önderliğimizin en büyük farkı kadın özgürlüğünü esas alması, bize mücadele yolunu göstermesidir” dedi.

YJA STAR gerillalarından Militan Zagros, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle ANF’ye konuştu. 


“Önderliğimizin doğuşu ve PKK’nin gelişimiyle birlikte Kurdistan’da yeni bir çağ başladı” diyen Militan Zagros, şunları söyledi: “Kürt halkı ulusal varlığını sahiplendi, kendisini ve topraklarını savunmak için mücadele etti. 45 yıldır Kurdistan da büyük bir mücadele var.”

ÖNDERLİĞİMİZDEN BÜYÜK GÜÇ ALIYORUZ

Kürt Halk Önderi’ne çok büyük bir tecrit uygulandığını, aslında tecridin Kürt halkını hedef aldığını belirten Militan Zagros, şöyle devam etti: “Önderliğimiz İmralı’da tutsak, ancak düşünceleri ve ideolojisi tüm dünyaya yayılmış durumda. Önderliğimizin ideolojisinden büyük bir güç alıyoruz. Mücadelemizi en yükseğe çıkarmanın çabası içerisindeyiz.” 

KADIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ESAS ALDI

Dünyada birçok devrimin geliştiğini, birçok devletin kurulduğunu ama hiçbirinin kadın özgürlüğünü toplumun özgürlüğüyle bütünleştirmediğini kaydeden YJA Star gerillası Militan Zagros, şunları ifade etti: “Kadın her zaman ezilen bir ulus oldu. Önderliğimizin en büyük farkı kadın özgürlüğünü esas alması, bize mücadele yolunu göstermesidir. ‘Jin jiyan azadî’ evrensel bir slogan olmuş durumda. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”