YJA Star gerillası: Zap destanı tekerrür edecek!

İşgal saldırılarına karşı direnen gerillalar, "Nasıl ki 2008’de Zap’ta, 2021’de Garê’de yenildilerse bugün de aynı destan tekerrür edecek.  Her ne kadar kirli yol ve yöntemler kullansalar da gerillanın direnişi karşısında duramayacaklar" dedi.

YJA Star gerillalarından Nûşîn Botan, 17 Nisan’dan bu yana devam eden işgal saldırılarına ilişkin “Şu an büyük bir savaş var. Bu savaş bizim için yeni değil” dedi. 

Nûşîn Botan, “Biz bu operasyonu bekliyorduk ve hazırlıklarımız da bu temeldeydi. Özellikle Zap’taki şiddetli bir savaş var.  Bilindiği gibi 2008 yılında da kendilerinden çok emin bir şekilde gelmişlerdi ama deyim yerindeyse ‘atlı geldiler yaya gittiler’ (Kürt deyimi: sîwar hatin pêya çûn).” diye ekledi. 

‘CELLADINA AŞIK KÜRT, KDP’

KDP’nin Türk devleti ile ortaklığına “celladına aşık Kürtler” ifadesiyle tepki gösteren gerilla Botan, “AKP, MHP, KDP arasında fark yok. Yalnızca isimler değişiyor, içeriği veya zihniyeti aynıdır. Mevcut gerçek şu ki KDP, işgalci Türk devletini tamamlayan işgalciliğin bir parçasıdır. KDP de Kürt gerçekliğinin karşısında duruyor ve onlara ‘celladına aşık Kürtler’ denilebilir” şeklinde konuştu. 

‘GERİLLA VE HALK BİR OLURSA, DÜŞMAN YENİLİR’

YJA Star gerillası Nûşîn Botan, şu an işgal saldırılarına karşı “büyük bir direniş ve kahramanlık sergilendiğini” vurgulayarak, şöyle noktaladı: “Nasıl ki 2008’de Zap’ta, 2021’de Garê’de yenildilerse bugün de aynı destan tekerrür edecek.  Her ne kadar teknik, kimyasal silahlar, kirli yol ve yöntemler kullansalar da gerillanın direnişi karşısında duramayacaklar. Biz bu konuda büyük bir irade sahibiyiz. Herkesin bu temelde savaşa dahil olmasını istiyoruz. Bu sadece gerillanın omuzunda kalmamalı, Kürdistan’ın dört parçasında halkımız harekete geçmeli. Gerilla ve halk bir olursa düşman yenilecek.”