YJK-E: Berlin'de kadınlar Erdoğan'a karşı birleşecek

YJK-E, Türk devletinin kadın kırımına dikkat çekerek, "Berlin'de tek ses ve tek yürek olalım" dedi.

Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "22 yıllık hükümeti sürecinde tüm insanlık dışı politikalarıyla halkların, kadınların gözünde bir diktatör olan Erdoğan, gelişen Almanya'daki tepkilerden dolayı Berlin ziyaretini iptal etmiştir. Artık hiçbir yerde kabul görülmediği halde onu ayakta tutmaya çalışan devletlerden bir tanesi olan Almanya, kendi çıkar ve savaş politikası gereği ona kapılarını halen açmaktadır. Kanla beslenen emperyalist sistemlere karşı direnen güç kadınlardır. Bundan dolayı kadınların yarattıkları değerlere saldırarak, öldürerek, soykırıma uğratarak intikam almaktalar" denildi.

'KADINLAR KATLEDİLİYOR, REHİN ALINIYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Özellikle kadın düşmanı politikalarıyla nam salan bu diktatör son yıllarda ülkede işlenen  hukuksuzluklarla kadın cinayetlerini her geçen gün arttırmakta ve buna karşı çıkan politik kadınları da susturmak için yine cezaevlerini doldurmaktadır. Türkiye cezaevleri en fazla politik kadınların rehin alındığı bir yere dönüşmüştür. Bu yetmezmiş gibi kendi ülkesinin dışında olan politik kadınları  susturamadığından katletmektedir. Geçen yıl Rojava kadın devrimin öncüleri olan, Jineoloji kurumunda araştırmacı olan arkadaşımız Nagihan Akarsel ve Avrupa Kürt Kadın Hareketinden Evîn Goyî’yi katletmiştir.

Kendi ülkesinde başta Kürt halkı üzerinde uyguladığı savaşta hiçbir ahlakı gözetmeksizin devam etmektedir. Aynı zamanda yine Türkiye'de yaşayan farklı etnisiteleri, demokrat insanları tehdit ederek, sindirerek ve cezaevilerine atarak tüm farklı seslere karşı yaptırım uygulamaktadır. Kürt Özgürlük Hareketine karşı başarılı olamayan Erdoğan, gerilla alanlarına yasaklı kimyasallar kullanarak suçların en ağırını işlemeye devam etmektedir.

'ERDOĞAN DİKTATÖRDÜR VE YARGILANMALI'

Biz kadınlar olarak Erdoğan'ın Kadın kırımı politikaları sonucunda öldürdüğü kadınların hesabını sormak için başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada 2 yıl önce ‘Diktatörün yargılanması için 100 neden’ kampanyasını başlatmıştık. Bu kampanya sonucunda 235,727 bin imza topladık. Bu, şu anlama gelmektedir ki Erdoğan, dünyada kadınların gözünde bir diktatördür ve yargılanması gerekir.
Almanya yeni hükümet çalışmalarında kadın sorununu birinci ve esas gündemi olduğunu belirterek bunun için gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarında kadın öncülüklü bir politika sergileyeceğini söylemiştir. O zaman yeni hükümetin bu sözünün arkasında durarak Erdoğan'ın politikasızlıklarını, savaş ve kadınlara karşı yaptığı suçları açıkça yüzüne vurma cesareti göstermelidir.

Almanya'nın verdiği sözü hatırlatıyoruz. Bütün kadın kırımları bir devlet politikasıdır ve yeni kırımlara karşı dur demenin zamanı gelmiştir.  Bizler artık Erdoğan'ın Almanya'da elde etmek istediği desteğin karşısında duracağımızı belirtiyoruz. Bunun için yapılacak protesto etkinliğine başta biz kadınlar, halkımız ve tüm demokratik kurum ve çevrelerle  güçlü katılım göstererek Berlin'de tek ses ve tek yürek olalım."