YJK-E'den eylemlere katılma çağrısı

Türk devletinin işgalci saldırılarını kınayan YJK-E, Almanya'daki eylemlere katılmaya çağırdı.

YJK-E, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı yaptığı açıklamada "Türk devletinin, Erdoğan ve AKP-MHP  faşist iktidarının Rojava, Maxmûr ve Şengal'a saldırıları, NATO ve onun işbirlikçi bölge güçlerinin ortak bir konsepti olarak yapılmaktadır. Bölge halklarının kendi kaderini tayin hakkı ve özgür bir sistem içinde yaşama talebine karşın bu saldırılar yürütülmektedir" dedi.

'HALKLARIN İRADESİ YOK EDİLMEK İSTENİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Demokratik Konfederal Sistemde barışçıl ve hoşgörüyle tüm etnik ve dinsel farklılıkları bir renk olarak gören halklara karşı yürütülen bu savaş, NATO ve bölge güçlerinin kendi iktidarlarının varlık savaşı olarak görülmelidir. Kürt Halk Önderinin geliştirdiği, halkların tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal varlığına denk düşen bu sistemin bölgede kabul görmesi başta ABD, Rusya, Türkiye ve bölge güçlerini rahatsız ederek bu güçlerin asimilasyon, baskı ve imha yöntemleriyle sıcak savaş politikalarını her seferinde devreye sokmaktadır.
Maxmûr Kampı'nın yıllardır BM gözetiminde ve korumasında olmasına rağmen BM'nin bu saldırılara karşı refleks göstermemesi ve sessiz kalması onun da bu konseptin içinde yer aldığının göstergesi olarak kabul edilmelidir.
Êzidî halkına DAİŞ tarafından tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen soykırım belleklerimizde tazeliğini korumaktadır. Şengal'e yapılan saldırılarla halkın artık kendi öz savunmasını geliştirerek ölüm fermanlarına karşılık vermekte olduğu mücadelesi ve kendi kendisini yönetme istemi savaşla yok edilmek istenmektedir.
Rojava ise farklı bir sistemin pratikte görünür yüzüdür. Neoliberal sistemin artık halkların üzerinde etkili olmadığını bildigi için NATO ve onun işbirlikci güçleri yeniden DAİŞ'i güçlendirme planı ile birlikte saldırmaktadır.
Erdoğan ve onun faşist işbirlikçileri, NATO'nun da bölgede bekçiliğini yaparak çanak tuttuğu, Osmanlı hayalini geliştirmek peşindedir. Bunun için Kürtleri  gerekçe göstererek kendisine pay çıkarmaktadır.  
Kürtler ve bölge halkları kesinlikle bunu kabul etmeyeceği gibi TC'nin bu politikalarını da boşa çıkaracaktır. Son yıllarda barış sürecini bitirerek, kendi soykırım planlarını devreye sokarak Kürdistan'ın 4 parçasında Kürt halkına karşı geliştirdiği tutuklamalar, kurum kapatmalar, işkence, faili meçhul cinayetler, kayyum atamalar, sınır ötesi operasyonlar ve işgallerle, özel savaş yöntemleri ile Kürt halkının ve Kürt Hareketinin kazanımlarina, iradesine ve onun imhasına yönelik topyekûn saldırarak kendine göre bitirmeyi öngören bu politikalardan başta NATO /Rusya ve Batılı ülkeler sorumludur.

'KÜRT HALKI SESSİZ KALMAYACAK'

Bu anlamda Kürt halkının bu saldırı ve imha politikalarına karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağı bilinmeli. Avrupa ülkelerinin de bu anlamda üç maymunu oynamasının halkların belleğinde unutulmayacağını bir kez daha buradan belirtmek isteriz. Herkes savaş ve imha konseptleriyle halkların özgürlük ve demokrasi taleplerinin önüne set vuramayacağını bilmelidir. Bu anlamda Kürt halkı ve dostları bunun bilinciyle hareket ederek bulunduğumuz her ülkede sokaklara çıkmalıdır. Devletlerin kirli konseptlerini deşifre etmeli ve onlarla birlikte bu devletleri sorumluluğa çağırmalıyız; Türk faşist devletine verdikleri destekleri geri çekmelerini istemeli, AB ülkelerine de bir sorumluluk yüklendiğini hatırlatmalıyız.
Bu anlamda başta kadınlar olmak üzere kitlemizi, dostlarımızı ve duyarlı kamuoyunu faşizme karşı ve birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."

EYLEMLERİN YER VE SAATLERİ

Almanya'da bugün düzenlenecek eylemlere dair bilgiler şöyle:
"Duisburg
Saat 16.00
Yer: Duisburg Forum önü

Berlin
Saat: 16.00
Yer: Alexander Platz

Stuttgart
Saat: 17.00
Yer: Kobanê Meydanı

Nürnberg
Saat: 17.00
Yer: Halplatz

Freiburg
Saat: 17.00
Yer: Der alten Synagog

Heilbronn
Saat: 18.00
Yer: Kiliansplatz

München
Saat: 17.00
Yer: Karlsplatz Stachus

Köln
Saat: 15.00
Yer: Bahnhofvorplatz/Miting

Hannover
Saat: 17.30
Yer: Hauptbahnhof/Miting

Kiel
Saat: 17.30
Yer: Hauptbahnhof

Hamburg  
Saat: 17.30
Yer: Hauptbahnhof Saturn

Aurich
Saat: 15.00
Yer: Marktplatz

Bremen
Saat: 17.00
Yer: Parlamento önü

Bielefeld
Saat: 16.00
Yer: Bahnhof

Darmstadt
Saat 16.00
Yer: Luisenplatz

Giessen
Saat: 16.00
Yer: Kirchenplatz

Dresden  
Saat: 16.30  
Yer: Albertplatz/Yürüyüş

Leipzig
Saat: 18.00
Yer: Willi-Brand platz/Miting

Mainz
Saat: 18.00
Yer: HBF

Frankfurt
Saat: 16.00
Yer: Hauptwache

Dortmund
Saat: 16.00
Yer: HBF

Saarbrücken  
Saat: 16:00
Yer: Europagalerie

Mannheim
Saat: 16.00
Yer: HBF

Münster
Saat: 17.00
Yer: HBF

Düsseldorf
Saat: 18.00
Yer: HBF/Miting."