YJK-E: Newroz'da kadının rengini yansıtalım

YJK-E, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde olduğu gibi, direniş ve isyan ruhumuzla  bu yıl da 2022 Newrozu'nda kadın rengimizi tüm alanlarda yansıtalım ve birlikte özgür toplumu yaratalım" çağrısında bulundu.

Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yaşadığımız sürecin ve halkımıza yönelik geliştirilen imha ve inkar konseptlerinin, halkımızın ve özgürlük savasçılarının mücadelesi ile hem püskürtülmesi, hem de 8 Mart'ta Bakur'daki yasaklara ve baskılara rağmen Kürt kadınları 21. Yüzyılın kadın yüzyılı olacağını, TC faşizminin keyfi uygulamalarına boyun eğmeyerek adeta direnişiyle AKP-MHP diktatör rejim koalisyonuna dersini vermiştir. Kadınlar kendi özgürlüğü ve toplumun özgürlüğü için en açık cevabı vermiş, 8 Mart'ta alanları doldurarak tek ses olmuştur" denildi.

'DİRENİŞİ BÜYÜTELİM, ÖZGÜR TOPLUMU YARATALIM'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kadının bu direnişi Newroz'la birlikte yeni dönemin doğuşunu göstererek, Kawa'nın dağlarda özgürlük ateşiyle yaktığı, Mazlum'un 3 kibrit çöpü ile tutuşturduğu isyanın mirasına sahip çıkarak ihanete, inkara ve soykırıma cevap olunacaktır.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üstümüzdeki ölüm perdesini kaldırarak aydınlığa kavuşturmuştur.

Yürütülen 'Dem Dema Azadiye" hamlesi bu anlamda önem kazanmakta olup Kürt Halk Önderinin özgürlüğünün yakınlaştığı andır. Önderliğin özgürlüğünün bizim özgürlüğümüz olduğu bilinciyle, direnişimizi yükselterek Newroz'un barış ve özgürlük ateşini tüm yüreklerimizde canlı tutarak kazanacağız.

Bu anlamda başta kadınlar olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde olduğu gibi, direniş ve isyan ruhumuzla  bu yıl da 2022 Newrozu'nda kadın rengimizi tüm alanlarda yansıtalım ve birlikte özgür toplumu yaratalım."