YJK-E NRW: 6 Mart’ta Düsseldorf’a

YJK-E NRW, 8 Mart dolayısıyla NRW eyaletinde yaşayan kadınları 6 Mart'ta Düsseldorf'ta buluşmaya çağırarak, "Faşizm kaybedecek, kadınlar kazanacak" dedi.

YJK-E NRW, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Binlerce yıllık kadın kültürünün, nesilden nesle devrolan kadın direnişinin; erkek egemenliğine, faşizme, eşitsizliğe, yok sayılmaya karşı varlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan bir 8 Mart’ı daha karşılıyoruz. Tüm dünya kadınlarında olduğu gibi Almanya’da yaşayan Kürt kadınları olarak bu tarihsel akışa kendi cephemizden katılmanın gururunu, onurunu taşıyoruz" denildi.

'HER GÜN ALANLARA ÇIKMAK İÇİN NİCE GEREKÇEMİZ VAR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Nasıl ki erkek egemenlikli tahakküm, sömürü ve baskı düzeni her gün, yaşamın her anında kadını hedefliyorsa, kadın hak ve talepleri de “bir gün değil her gün” gündemleşmeli, kadın iradesi bir gün değil her gün tanınmalı, varlığı her yerde görünür kılınmalıdır. Bizler yarım asırdır mücadelesini bu esaslar üzerine oturtan bir gelenekten gelmekteyiz.

2020 yılında tam da bu sözü doğrularcasına kıyasıya bir mücadele yılını geride bıraktık. Kapitalist sistemin ekonomik, sosyal, siyasal krizleri kadınları vurdu. Özellikle pandemi sürecinde kadınla erkek arasındaki eşitsizlik arttı, binlerce kadın işinden oldu binlercesi de sırada. ‘Güvence’ olarak evlere kapatılan kadınlar daha fazla şiddet ve baskıya maruz kaldı, can güvenlikleri kalmadı. Yüzümüzün her daim dönük olduğu topraklarımız, ülkemiz Kürdistan ve Ortadoğu’da da kriz yaşayan egemen ulus devletlerinin temel hedefi yine kadınlar oldu. Afrin’de kaçırılan kadınlar tüm insanlık için hala kanayan bir yara. Daha dün Amed’de 71 ve 79 yaşında iki barış annesinin tutuklanması Türk devletinin kadın kırımı politikasına başka söze yer bırakmayacak son örnek. Bunun gibi sıralayamayacağımız daha nice örnek; her gün alanlara çıkmak, mücadelemizi yükseltmek için nice gerekçemiz var.

Bizler, Almanya’nın NRW eyaletinde yaşayan Kürt kadınları olarak hem ülkemizde hem de Avrupa coğrafyasında yaşanan tüm cinsiyetçi, faşist uygulamalara karşı mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yükselteceğiz. 25 Kasım’da başlatılan ‘Diktatörün yargılanması için 100 Neden’ kampanyamız eyalet çapında da sadece Kürt kadınlarından değil, Alman kamuoyu ve kadın örgütlerinden de destek görmüş, ortak mücadeleye ivme kazandırmıştır. NRW eyaletinde yaşayan Kürt kadınları olarak 25 Kasım’da başlayan, 6 ve 9 Ocak’la yine, Afrin’de kaçırılan kadınlar için yaptığımız yürüyüşle ivme kazanan eylemlerimizi 8 Mart’la taçlandırmak istiyoruz."

'MERKEZİ YÜRÜYÜŞE ÇAĞIRIYORUZ'

YJK-E NRW, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:

"6 Mart Cumartesi günü Düsseldorf’ta saat 14.00’te DGB Haus önünde başlamak üzere YJK-E NRW bileşenleri olarak merkezi bir yürüyüş düzenliyoruz. Çeşitli kadın örgütleriyle ortak yapacağımız bu yürüyüşe Düsseldorf, Köln, Dortmund, Duisburg, Essen, Bonn, Bielefeld, Münster, Aachen’de bulunan tüm Kürt kadınlarını, dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz. Biliyoruz ki, tüm insanlığı cendereye alan bu sistem kadınların mücadelesiyle geriletilecek; biliyoruz ki dünya kadın mücadelesiyle güzelleşecek. Faşizm kaybedecek, kadınlar kazanacak!"