YPJ, 3 şehidin kimliğini açıkladı

YPJ, Türk devletinin saldırısı sonucu şehit olan 3 savaşçının kimliğini açıkladı, "İntikâmlarını alacağız" dedi.

Yekîneyên Parastina Jin (YPJ), yazılı açıklama yaparak, işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu şehit olan 3 savaşçının kimliğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürdistan’da bugün yaşanan süreç, Kürt halkını ve demokratik ulusu hedef alan geniş bir imha ve soykırım konseptidir. İşgalci Türk devleti bölgesel ve uluslararası güçlerin işbirliğiyle dört parça Kürdistan’a saldırıyor. Bu da soykırımcı güçlerin çıkarları için büyük bir iş birliği yaptığını gösteriyor. İşgalci Türk devleti bu güç ve iş birliğiyle bölgeye dönük saldırılarını arttırıyor.

'KADINLARIN İRADESİNE DÜŞMANLIK'

YPJ öncülüğündeki Rojava Devrimi büyük bedeller verilerek gerçekleştirildi ve bütün insanlık için DAİŞ’e karşı durduk, kadınlar ve bölge halkımız için direndik. Fakat Rojava Devrimi’nin başladığı günden bugüne kadar Türk devleti bütün dünyanın gözü önünde Rojava Devrimi’ne saldırdı. İşgalci Türk devleti kadınların iradesi ve gücüne karşı düşmanlık yürütüyor. 20 Nisan 2022’de yoldaşlarımız Dilar, Ronahî ve Kobanî görevleri başında olduğu sırada işgalci Türk devletine ait SİHA’ların hedefi oldu ve saldırıda şehit düştüler.
YPJ Kobanê Komutanlığı üyesi olan Heval Dilar Heleb, 2012 yılında Halep’te büyük bir coşku ve heyecanla Rojava Devrimi’ndeki yerini aldı. Kısa bir süre içinde özgürlük felsefesini özgür kadın ideolojisinde gördü ve insanlık devrimine öncülük eden devrimde kadın komutan oldu. Heval Dilar, her türlü şartta halkının yanında oldu ve devrimdeki sorumluluklarını tereddüt etmeden yerine getirdi.
Rojava Devrimi’ne katılarak belirleyici bir rol oynayan Dilar yoldaş, içinde yer aldığı savaş ve her hamlede sürece öncülük ederek direnişin tüm alanlarında büyük emek ve mücadele sahibi oldu. Özellikle Şêxmeqsûd direnişinden Minbic hamlesine kadar Dilar yoldaşın mücadelesiyle özgürlük sağlandı.
Ronahî Kobanê arkadaşımız, 2014 yılındaki Kobanê direniş destanından etkileniyor. DAİŞ çetelerinin barbarlığına karşı, halkının özgürlüğü ve kadınların onuru için YPJ saflarına katılarak Kobanê’de binlerce yoldaşı gibi mücadele ediyor ve o mücadele de yaralanıyor. Yaralanmasının verdiği zorluklara rağmen büyük bir istekle özgürlük savaşını kucaklıyor ve büyük bir iradeyle Reqa hamlesindeki yerini alıyor. Uzunu yıllar YPJ içinde yerini almasından sonra Kobanê Savunma Komitesi Eş Başkanlığı görevini üstleniyor. Şehit düştüğü zaman da Savunma Komitesi’nin çalışmalarını yerine getiriyordu.
Kobanê arkadaşımız, 2020 yılında genç yaşında yurtsever bir ailenin içinden YPJ saflarına katıldı. Genç ruhuyla devrim heyecanını yaşadı ve özgürlük saflarında yerini aldı. Her zaman büyük özgürlük arayışıyla, sevgi ve merakıyla devrimimize sarıldı.

'İNTİKÂMLARINI ALACAĞIZ'

YPJ güçleri olarak, Hevrê Dilar ve Rohani Kobanê’nin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şimdiye kadar şehitlerin intikamını yerde bırakmayıp nasıl aldıysak, şimdi de yoldaşlarımızın intikâmını düşmanların yanında bırakmayacağız. Şehitlerin iradesi ve fedakarlığıyla bugüne ulaşan devrimimiz, bugünden sonra da her şekilde yayılmaya devam edecektir. Yoldaşlarımız Dilar, Ronahî ve Kobanî, nasıl tereddüt etmeden tüm görevlerine sahip çıkarak Rojava Devrimi’ni savunduysa, biz de onların bize emanet ettiği bayrağı aynı ruhla özgür Kürdistan’a doğru taşıyacağız. Bu temel üzerinde bütün halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Yurtsever görev ve sorumluluğuyla bütün şehitlerine ve devrimin değerlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Savaşçıların ve halkın birlikte devrimci halk savaşıyla bizi yok etmeye dönük bütün saldırılara karşı durabileceğimize ve özgür Kürdistan’ı sağlayabileceğimize inanıyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Açıklamada, şehitlerin kimlik bilgileri şöyle duyuruldu:
"Kod adı: Dilar Heleb

Adı soyadı: Ranya Henan

Anne adı: Necah

Baba adı: Remzi

Doğum yeri: Efrîn-1988

Şehadet yeri ve tarihi: Kobanê-20.04.2022
***

Kod adı: Ronahî Kobanê

Adı soyadı: Rodîn Ebdilqadir Mihemed

Anne adı: Emîne

Baba adı: Ebdilqadir

Doğum yeri: Kobanê-1996

Şehadet yeri ve tarihi: Kobanê- 20.04.2022
***

Kod adı: Kobanî

Adı soyadı: Cihan Nidal Elî

Anne adı: Celila

Baba adı: Nîdal

Doğum yeri: Kobanê-2003

Şehadet yeri ve tarihi: Kobanê-20.04.2022."