YPJ: Avrînlerin mücadelesini zafere ulaştıracağız

YPJ, bir dönem YPJ Basın İrtibat Merkezi çalışanı olan Şehit Avrîn Mahsûm’u anarak “Avrîn yoldaşın verdiği mücadeleyi zafere ulaştıracağız” dedi.

YPJ Basın İrtibat Merkezi, YJA Star ve YPJ Basın İrtibat Merkezi çalışanı olan Şehit Avrîn Mahsûm’un (Bêrîvan Mustafa) şehadetine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Özgür basın geleneği Avrîn Mahsûm gibi yoldaşımız sayesinde Rojavayê Kurdistanê’da yayılarak kök saldı. Özgür basın, işgalci Türk devletinin yürüttüğü kirli politikalarını ve içi yüzünü bütün dünyaya göstermek için büyük bedeller ödedi. Yoldaşımız Avrîn de Gurbetelli Ersöz ve Apê Mûsa’nın yolunu takip eden ve mirasına sahip çıkan yoldaşlarımızdan biri oldu.

Efrin’de yurtseverlik geleneğine sahip bir ailede büyüyen Avrîn arkadaş, 2014 yılında Rojava devrimine katılma kararı aldı. Devrimci öncü bir kadın olarak DAIŞ saldırılarına karşı devrim saflarında en ön cephede yerini aldı. Ayrıca hem devrim saflarında aktif bir biçimde mücadele etti hem de yaşanan devrim hakikatini bütün dünyaya duyurdu.

YPJ Basın İrtibat Merkezi’nin faaliyetlerinde dönemin devrimci ruhunu koruyan Avrîn yoldaş, büyük heyecanını koruyarak en zor koşullarda bile bir an olsun umutsuz yaşamadı. İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda yaralanan Avrîn, arkadaşlarından kopmasına rağmen umudunu kaybetmeden 26 gün boyunca eli kanlı Türk devletinin ordusu arasında gizlenerek yoldaşlarına ulaşmayı başardı. Avrîn arkadaşın yüreğinde taşıdığı bu yüce ve kutsal ruh, her zaman cesur ve bağlı bir duruş oluşturdu. Efrîn’den DAIŞ’i yok etme hamlelerine kadar savaş cephelerinde yerini alan Avrîn yoldaş gerek silahıyla gerekse kamerasıyla her alanda kadın özgürlüğü mücadelesinin haklı davasında direniş dili oldu.

Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılma kararını 2020’de veren Avrîn yoldaş, yönünü tarihten bu yana Kürt halkına mesken olan özgürlük dağlarına verdi. Avrîn yoldaşımız teröristlere ve işgalcilere karşı mücadelede mevcut sınırları ortadan kaldırarak ulusal ruhuyla kendisini tüm Kürdistan’ın özgürlüğünden sorumlu kıldı. Özgür iradesi ve kararlığıyla özgür dağlarda işgalci saldırılara karşı tarihi direniş sergileyen yoldaşlarının yanında durmak istiyordu. Bu karar ve amaç doğrultusunda özgür dağlara doğru yolculuğu başladı. Eşsiz bir direnişin yürütüldüğü bir alanda, Türk devletinin asırlık vahşetine karşı kısa sürede belirleyici bir rol üstlendi. Özgür dağlara varlığını hakikati anlamına ulaşan Avrîn yoldaş, özgürlük yürüyüşünü sonuna kadar büyük bir heyecanla sürdürdü.

YPJ Basın İrtibat Merkezi olarak başta Avrîn Mahsûm yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Avrîn yoldaşın ve tüm özgür basın şehitlerinin şahsında hakikatin takipçileri olma ve yaşamın her anında işgalcilerin kirli yüzünü ortaya çıkaracağımızın sözünü yeniliyoruz.

Avrîn yoldaşın yürütmüş olduğu mücadeleyi bir an bile durmadan zafere ulaştıracağız”