YPJ konferansı: Kürt kadınlar özgürlüğü getiriyor-YENİLENDİ

YPJ’nin konferansına katılan kadınlar, direnişin özgürlüğü sağladığına dikkat çekti.

YPJ’nin Hesekê’de düzenlediği 3’üncü konferansı Kongra Star ve HPC-JİN’in adına yapılan konuşmalarla devam etti.

Kongra Star Hesekê Kantonu Koordinasyonu Sözcüsü Lîlav Hisên, YPJ’nin Kuzey ve Doğu Suriye ile elde ettiği kazanımları korumak için verdiği destansı direnişi selamladı.

“YPJ’nin fedakarlıkları sayesinde dünya kadınların sesini duydu ve gücünü tanıdı” diyen Lîlav Hisên, şöyle devam etti: “YPJ’nin güçlü rolü dünya kamuoyuna ve bölgedeki devrime bakış açısına etki ederek, bölgedeki devrimin diğer devrimlerden farklılaştırdı. YPJ aynı zamanda kadınların güçlenmesinde önemli rol oynadı.”

YPJ kurucularından ve komutanlarından Şehit Jînda Ronahî’nin annesi Hemdiye Gutî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı selamlayarak, "Kadınlar bugün Önderliğin fikirleri sayesinde varlığını yok etmeye çalışan eski zihniyetlerden kurtuldu" dedi.

'KÜRT KADINLARIN DİRENİŞİ ÖRNEK VE MORAL OLDU'

Hemdiye Gutî, “Kürt kadınları, binlerce kadının terör örgütlerinden kurtarılmasında büyük rol oynadı ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadınlara özgürlük sağladı. Öte yandan, Kuzey ve Doğu Suriye devrimi diğer kadınların özgürleşmesine moral vererek örnek oldu” dedi.

HPC-JİN Koordinasyonu üyesi Zeyneb Efrîn ise YPJ’nin bütün cephelerde rol aldığını ve kadınların devrimde aktif rol alması için büyük fedakarlıklar verdiğini söyledi.

Yıllık raporun paylaşılmasıyla ilk gününü geride bırakan YPJ Konferansı, yarın örgütsel durum tartışmaları ve tüzük değişikliği gündemleriyle devam edecek.