YPJ, Rêvan Rojava ve Arîn Mirkan’ı andı

YPJ Kobanê Komutanlığı, görkemli Kobanê direnişine gerçekleştirdiği fedai eylemle güç veren YPJ Komutanı Arin Mirkan ve Rêvan Rojava’yı şehadetlerinin birinci yıldönümünde anarak Arin Mirkan’ın izinde başarı sözünü yineledi.

YPJ Kobanê Komutanlığı, görkemli Kobanê direnişine gerçekleştirdiği fedai eylemle güç veren YPJ Komutanı Arin Mirkan ve Rêvan Rojava’yı şehadetlerinin birinci yıldönümünde anarak Arin Mirkan’ın izinde başarı sözünü yineledi.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Kobanê Komutanlığı, tarihi Kobanê direnişinde gerçekleştirdikleri fedai eylemle direniş sembolleri haline gelen YPJ Komutanı Arin Mirkan ve Rêvan Rojava’yı şehadetlerinin birinci yıldönümünde andı.

Kobanê direnişinin Ortadoğu tarihine damgasını vurduğunu, halkların ve özelde kadınların özgürlük mücadelesinde yeni bir sayfa açtığını kaydeden YPJ Kobanê Komutanlığı’nın açıklaması şöyle: “Bu direniş, insanlık onurunun savunulması çizgisi haline gelmiştir. DAIŞ çeteleri dehşet ve korku yayan ordusuyla insanlık değerlerine yönelik saldırılar geliştirdiğinde YPJ/ YPG savaşçıları Kobanê ve halkının etrafında ateşten bir savunma çemberine dönüşmüştür. Halkın değerlerine el uzatılmaması için en ağır saldırılara karşı büyük bir fedakarlıkla kanını dökmüştür. Hiçbir tereddüt yaşamadan düşmanın üzerine yürüyerek canlarını feda etmişlerdir.

DAIŞ çeteleri her ne kadar tüm gücüyle ve Irak ve Suriye ordularından ele geçirdiği her türlü ağır silahla Kobanê’ye saldırmışsa da, devlet ordularının bile önünde duramadığı bu çete sürüsüne Kürt kadınları sınırlı imkanları ve çok güçlü inançlarıyla karşı koymayı başarmıştır.

Revan yoldaşımız genç yaşına rağmen DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırılarını durdurmak için 30 Eylül 2014’te fedai eylem gerçekleştirmiştir. Çete saldırıları şiddetlendikçe buna karşı direniş de aynı kararlılıkla büyümüştür. YPJ/ YPG savaşçılarının direnişinin her anı büyük bir fedai duruştu. Rêvan’dan beş gün sonra Arîn Mîrkan yoldaşımız da fedai eylem gerçekleştirmiş ve eylemiyle ne pahasına olursa olsun, insanlık onuru ve kadın değerlerinin DAIŞ çetelerinin eline bırakılmayacağını, Kobanê’nin asla düşmeyeceğini ve hiçbir gücünü direnişçi kadını yenemeyeceğini ispatlamıştır.

YPJ/YPG savaşçılarımız, Zilan, Sema ve Beritanların takipçileri olan Rêvan ve Arîn Mîrkan yoldaşların fedai ruhlarıyla DAIŞ çetelerini Kobanê’de tarihi bir yenilgiye uğratmıştır. Tüm dünyaya DAIŞ’ın Kobanê’de Kürt kadınlarının özgür yaşam iradesi karşısında tutunamayarak yenilmeye başlayan, kaçan ve hezimete uğrayan bir güç olduğunu ispatlamışlardır. Bu direniş boyunca dünyanın tüm özgürlükçü güçlerinin, halkların ve özelde kadınların gözleri kulakları Kobanê’de, yürekleri Kobanê direnişiyle atıyordu, Kobanê ile yatıp Kobanê ile kalkıyorlardı. DAIŞ çetelerinin dayattığı sistem kadınların en büyük ve en tehlikeli düşmanı olduğundan Arîn ve Rêvanların fedai eylemleri de tüm dünya kadınlarının onur ve değerlerini korumayı amaçlıyordu.

Arîn Mîrkan ve Rêvana Rojava yoldaşlarımızın şehadeti YPJ/YPG güçlerimiz için çok önemli ve derin bir anlama sahiptir. Fedai ruhları, başarı çizgisine inancımızı daha da büyütmüş, gücümüze güç katmıştır. Kürt kadınları olarak Besê’den Leyla Qasim’a kadar direniş ve mücadele dolu bir tarihin sahipleriyiz. Bugün de Şehit Arîn Mîrkan’ın eylem çizgisi karşısında mücadele tarihimizi yenilemekteyiz. Bugün artık önder Apo’nun Ortadoğu sorunlarının çözümü için geliştirdiği özgür ve demokratik bir toplumla demokratik uluslaşma sistemini inşa edecek aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Halkımızın, yoldaşlarımızın özgür ve eşit yaşam umutlarını Rojava topraklarında gerçeğe dönüştürüp yaşamsallaştırma, tüm halklar için model haline gelen Rojava devriminin savunucuları olma aşamasındayız.

YPJ Kobanê Komutanlığı olarak tüm savaşçılarımız adına Arîn Mîrkan ve Rêvana Rojava yoldaşlarımızın fedai eylemlerinin yıldönümü dolayısıyla şehitlerin özgür yaşam ve mücadele çizgisine bağlılığımızı yenilerken tüm özgürlük şehitlerimizin anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.”