YPJ savaşçıları Kürt Halk Önderi'nin doğum gününü kutladı

YPJ savaşçıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü ve YPJ'nin kuruluşunun 10. yıl dönümünü kutladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü  ve kuruluşunun 10. yıl dönümünü “Jin, jiyan, azadî, YPJ kadın devriminin değerini korumanın garantisidir” şiarıyla düzenlediği askeri törenle kutladı.

Tören alanına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Üveyş Öcalan ve özgürlük savaşçılarının fotoğrafları ile YPJ/YPG bayrakları asıldı.

Saygı duruşunun ardından yüzlerce YPJ savaşçısı geçit töreni düzenledi. Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanı Newroz Ehmed bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü ve YPJ’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan Newroz Ehmed, özgür düşüncenin ve yaşamın yaratıcısı olan Önder Abdullah Öcalan'ın tüm varlığını özgürlük arayışına ve kadınlara adadığını söyledi.

Newroz Ehmed, “Önder Apo’nun doğum günü tüm insanların ve demokrasi mücadelecilerinin doğum günüdür. Üveyş ananın şahsında bugüne kadar savaşan ve direnen tüm anaları selamlıyoruz” dedi.

Ehmed YPJ’nin kuruluşunun 10. yıl dönümüne ilişkin de şunları söyledi: 

"Kadınlar Önder Apo’nun fikir ve felsefesi sayesinde bugünlere ulaştı. Önder Apo özgür kadın felsefesini tüm kadınlara hediye etti güçlü bir irade oluşturdu. Kadın savaşçılar olarak Önder Apo’un fikir ve felsefesi sayesinde kendimizi tanıdık. Özgürlük ancak amansız bir mücadeleyle elde edilebilir” ifadelerini kullandı.

YPJ Genel Komutanı Newroz Ehmed'in konuşmasının ardından ağaçlar dikildi