YPJ şehit Arîn Bahoz'u andı

YPJ, hastalık nedeniyle şehadete ulaşan şehit Arîn Bahoz’u andı, "Kadınların çığlığına ses oldu ve DAİŞ’e karşı emsalsiz bir direniş sergiledi" dedi.

Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, 31 Ocak’ta Qamîşlo’da kanser nedeniyle şehit olan Arîn Bahoz adlı savaşçı için yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar belirtildi:
“Yoldaşımız Arîn Bahoz'u saygıyla anıyor, ailesine taziyetlerimizi iletiyoruz. Şehit Arîn ve tüm şehit yoldaşlarımıza amaç ve hedeflerini gerçekleştirme sözünü bir kez daha yeniliyoruz.
Yoldaşımız Arîn (Nesîme Tetik), Kobanê'de yaşanan yoğun çatışmalar sonucu sorumlu bir ruhla YPJ saflarına katıldı ve 31 Ocak’ta Qamişlo’da kanser hastalığı sonucu şehitler kervanına katıldı.
Cizreli yoldaşımız Arîn, Botan Bölgesi’nde direniş kültürüne sahip yurtsever bir ailede büyür. Çocukluğundan devrimci yaşamına kadar, yaşamı özgürlük arayışı içinde geçen Arîn yoldaş, 2015 yılında DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşılık toprak ve değerlerini savunmak için genç yaşta YPJ saflarına katılır, arayışlarına Rojava Devrimi ile cevap bulur.  Bu arayışını, kendini tanıması ve kadın kurtuluş mücadelesi kapsamında ideolojik ve felsefi derinleşmesi olarak tanımlar. Moral ve coşkusunu, özgürlüğe olan inancından ve kadın militanlığı yoldaşlık ruhuyla taçlandırır.  Kadın, vatan ve toprağın özgürlüğü için özgürlük aşkıyla savaşır. Hayatının her anında özgür bir ülke aşkıyla savaşır. Yoldaşları için özgür kadın sembolü haline gelir.

'EMSALSİZ BİR DİRENİŞ SERGİLEDİ'

Arîn yoldaşımız aynı zamanda özgür kadın duruşuyla Demokratik Ulus dâhilinde Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nin özgürleştirilme hamlelerinde yer alır. Özellikle Minbic’deki kadınların çığlığına ses olur ve burada DAİŞ’e karşı emsalsiz bir direniş sergiler. Özgür bir kadın duruşunu kendinde en önemli bir özellik haline getiren Arîn, kadın özgürlüğü ve Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’ni özgürleştirmek için bu sefer de yönünü Reqa’ya çevirir.
Arîn yoldaşımız, kanser hastalığı tedavisi sürecinde, yaşama tutkusu ve moralinden asla vazgeçmiyor. Bir kez daha savaş cephelerinde yerini alabilmek için büyük bir istek ve yaşam azmi ile mücadeleye devam ediyor. Hayatının son anına kadar bu umut ve inançla yaşıyor.
Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) olarak,  Arîn yoldaşımızın değerli ailesine bir kez daha başsağlığı diliyor, tüm şehit ailelerine, şehitlerimizin intikamını alma sözü veriyoruz. Arîn yoldaşımızın direniş ruhuyla sorumluluklarımızı yerine getirecek, şehitlerimizle olan bağımızı özgürlüğü sağlayarak göstereceğiz."

YPJ, şehidin bilgilerini şöyle paylaştı:

"Kod Adı: Arîn Bahoz
Adı Soyadı: Nesîme Tetîk
Anne Adı: Fatma
Baba Adı: Osman
Doğum Yeti: Şirnex
Şehadet Tarihi-Yer: 31 Ocak 2022- Qamîşlo."