2 kentte tutsak ailelerinin direnişi sürüyor

Tutsak ailelerinin Amed ve Van'da başlatılan nöbet eylemleri devam etti.

Tutsak ailelerinin Amed Barosu'na ait hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 77’nci gününde devam ediyor. Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Eşbaşkanları Sultan Yağmakan ve Halit Batan bugün aileleri ziyaret etti.  

'ANNELERİN SESİ DUYULSUN'

Ziyarette konuşan Eşbaşkan Yağmakan, adalet mücadelesinde ailelerin yanında olduklarını vurguladı. Yağmakan, "Çocuklarımız zulüm ve baskı altında. Bu zulmün sona ermesini istiyoruz. Nereye kadar bize zulüm etmeye devam edecekler? Artık bu annelerin sesini duysunlar. Adalet istiyoruz" diye kaydetti.
Hasta tutsak Ahmet Kolakan’ın annesi Feyziye Kolakan ise, hasta tutukluların ölüm döşeğinde olduğunu kaydetti. Kolakan, "Hasta tutukluların tedavi edilmesini istiyoruz. Eğer tedavi etmiyorlarsa bıraksınlar biz tedavi ederiz. Nöbet eylemi başladığı ilk günden bu yana 8 cenaze cezaevinden çıktı. Artık cenazelerin çıkmasını ve tabutlarını omuzlamak istemiyoruz. Çocuklarımızın ölüm haberi gelecek kaygısıyla yatamıyoruz” ifadelerini kullandı.  ,
Hasta tutsak oğlunun hastaneye götürüldüğünü ve 28 gündür karantinada olduğu bilgisini paylaşan Kolakan, "Cuma günü kalp rahatsızlığımdan dolayı ameliyat olacağım. Ameliyattan çıkıp çıkmayacağımı bilmiyorum. Babası, oğlunun hasretiyle yaşamını yitirdi" diye kaydetti.

 
VAN
Ailelerin Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti ise 52’nci gününde devam etti. Bugünkü eylemi, Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'ndeki halk ziyaret etti. Nöbette konuşan Ayten Salgör, cezaevlerinde son zamanlarda sık sık ölümlerin olduğuna belirterek, hasta tutsakların sağlıklı bir şekilde tedavilerinin yapılması için tahliye edilmeleri gerektiğini söyledi. Salgör, “Annelerin başlattıkları bu eylemi kutluyoruz ve her zaman da onların yanındayız. Ağır hastalar ve yaşları ilerlemiş tutsaklar ölüm haberleri gelmeden hepsi tahliye edilmelidir. Tedavi edilmeyen tutsaklar tedavi edilsin” diye konuştu.
Salgör, Adalet Bakanlığına çağrıda bulunarak, “Yeter artık bu ölümler dursun, her gün ölüm haberleri almak istemiyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz. Hasta tutsakları bırakın aileleri tedavilerini yapsın” dedi.