20 genç daha gerillaya katıldı

Gerillaya katılan açıklayan 20 genç, "Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü, şehitlerimizin intikâmı, mazlumlara özgür bir yaşam inşa etmek için gerilla saflarına katılıyoruz." dedi.

Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan hareketleri tarafından "Cenga Azadiyê Serbixin" ve "Jin Jiyan Azadî Serbixe Azadî" kampanyaları başlatılmış, bu kampanya çerçevesinde gençler gerilla saflarında mücadele etmeye çağrılmıştı. 15 Ağustos'ta 20 kişilik genç kadın grubu, bu çağrıya cevap olmuş ve katılımlarıyla 15 Ağustos Diriliş Bayramı'nı kutlayarak, dört parça Kurdistan'daki gençleri Özgürlük Mücadelesine çağırmıştı. Bugün yine 20 genç, basın açıklamasıyla katılımlarını kamuoyuna duyurdu.
Genç savaşçılar, "Önder APO'nun fiziki özgürlüğü için, şehitlerimizin intikamını almak, mazlumlara özgür bir yaşam inşa etmek için gerilla saflarına katılıyoruz." dedi.

'TECRİTLE KÜRT HALKI YOK EDİLMEK İSTENİYOR'

Basın açıklamasının tamamı şöyle:

"Bilindiği gibi 2 yılı aşkın süredir Önder APO'dan herhangi bir bilgi alınamadı. Önderliğin tecridi Kürt halkını yok etme politikasıdır. Faşist, soykırımcı Türk devleti Önderliği bizden koparmak istiyor; ama Önder APO, devrimci ve tarihi duruşuyla bu boş siyaseti ortadan kaldırdığı gibi, 'Güneşimizi Kimse Karartamaz' gerçeğini de görmemizi sağladı. Önder APO, bu 50 yıllık devrimci mücadelede, devrim ve özgür yaşam için canını feda eden sayısız kahraman yoldaşı yetiştirdi ve eğitti.

Önder APO'ya karşı uluslararası komplo, kapitalist modernitenin hegemonik güçlerine empoze edilen korkunun sonucudur. Önder APO'nun İmralı'daki direnişi, 'en büyük güç halktır' sözünün ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Önderliğin direnişi, devrim felsefesiyle daha da gelişti ve Demokratik Ulus paradigması dünyada kabul gördü. Özgürlük hareketi için tarihi bir ay olan bu ay, 15 Ağustos 1984 tarihinde düşmana ilk kurşun sıkıldı. Kürt halkının yeni bir yeniden doğuş süreciyle baskıya, soykırıma ve faşizme karşı mücadele başladı. Komutan Egît'in eyleminden itibaren Kürt halkı düşmana karşı güçlü bir tavır aldı ve devrim mücadelesinde yeni bir aşama başladı. Egid Komutan'ın ve Heval Zilan'ın fedakar ruhuyla da binlerce genç dağlara çıkarak özgürlüğe yürüdü.

'DÜŞMANA BÜYÜK DARBELER VURACAĞIZ'

Bizler de bu devrimci ruhla bu özgürlük yürüyüşüne katılacağız. Medya Savunma Alanlarında Zap, Avaşin, Metina'da, özgür dağlarda mücadele eden kahraman yoldaşlarımızla yan yana olacağız. Tüm NATO teknolojisini kullanan, kimyasal ve yasak silahlar kullanan düşmanın tüm saldırılarına rağmen direnen gerillaların yanında olacağız. Kurdistan dağlarının kutsal topraklarını savunurken düşmana büyük darbeler vuranların yanında olacağız.
Bizler Önderlik paradigmasını benimsemiş gençler olarak düşmanın faşist ve vahşi saldırılarını kabul etmiyor ve bugün halkımızın karşı karşıya olduğu sorunları gerçekten çözebilecek tek yol olan kararı alıyoruz. Önder APO'nun fiziki özgürlüğü için, şehitlerimizin intikâmını almak, mazlumlara özgür bir yaşam inşa etmek için gerilla saflarına katılıyoruz.

'ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞIRIYORUZ'

Bizler Komalên Ciwan'ın ve Komalên Jinên Ciwan'ın başlatmış oldukları 'Jin Jiyan Azadî Serbixe Azadî' ve 'Cenga Azadiyê Serbixin' kampanyaları çerçevesinde Heval Cemal'in çağrısına cevap veriyoruz. Ayrıca 4 parça Kurdistan'ın tüm genç kadın ve erkeklerini ve düşman saldırısı altındaki tüm genç yoldaşlarımız bu özgürlük yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz.

Demokratik modernitenin gerillalarına katılın! Özgürlük gerillalarına katılın! 15 Ağustos Dirilişinin 39. yıl dönümünü katılımımızla kutluyoruz. Zap, Metina ve Avaşin şehitlerinin silahlarını kaldıracağımızın, devrim mücadelesini yürüteceğimizin, hayallerini ve hedeflerini hayata geçireceğimizin sözünü veriyoruz. Halkımızın özgürlüğü için devrimci mücadeleyi kazanacağız."