4 aydır kızının cenazesini vermiyorlar

YJA Star gerillası Zehra Eryılmaz'ın annesi Kudsiye Eryılmaz, kızının cenazesine işkence yapıldığını belirtti. Eryılmaz, "Cenaze verilmezse açlık grevine başlayacağım" dedi.

Şenyayla Bölgesi'nde 8 Aralık 2019’da çıkan çatışmada şehit düşen 5 gerilladan biri olan Zehra Eryılmaz’ın cenazesin aylardır ailesine verilmemesine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi. Eryılmaz'ın annesi Kutsiye Eryılmaz, İHD Şube Başkanı Abdullah Zeytun ve Barış Anneleri Meclis üyesi Havva Kıran toplantıya katıldı.

'KIZININ CENAZESİNE İŞKENCE YAPILMIŞ'

Anne Eryılmaz, 4 ay önce kızının cenazesini teşhis etmek için Malatya'ya gittiğini söyleyerek, yaşananları şöyle anlattı: "Bana ilk başta bilgisayar üzerinde kızımın cenazesinin fotoğraflarını gösterdiler. Ben de ısrarla bilgisayarda değil, morgda kızımı görmek istediğimi belirttim. Morga gittim, poşetin ağzını açmamla kızımı tanıyamadım. Nasıl olur da bir anne kızını tanıyamaz? Yeryüzünde bundan daha acı verici bir durum var mıdır? Kızımın cenazesine işkence yapılmıştı. Bu işkenceyi kimse hak etmiyor. İnsan ölülere biraz hürmet gösterir. Çocuğumun bu halde olması insanlıktan uzak bir durumdur."

'DÖNÜŞ YAPILMAZSA AÇLIK GREVİNE GİRİYORUM'

Eryılmaz, 6-7 gün içerisinde kendisine herhangi bir dönüş yapılmaması halinde süresiz açlık grevine başlayacağını söyledi.
Anne Eryılmaz, "4 ay geçmesine rağmen kızımın cesedinin verilmemesinin nedeni nedir? Bunlar bize bilinçli olarak mı yapılıyor" diye sordu.
İHD Amed Şube Başkanı Abdullah Zeytun ise cenazelerin verilmemesiyle ilgili çok sayıda başvuru aldıklarını belirtti.