Çelik: Bir halkın iradesi gasp edilemez

AKP/MHP tarafından gasp edilen Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Eylem Çelik çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, bir halkın iradesinin gasp edilemeyeceğini söyedi.

AKP/MHP tarafından görevi ve eşbaşkanı olduğu Iğdır belediyesi gasp edilen Eylem Çelik, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 gündür İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Çelik, işlemlerinin ardından sabah saatlerinde savcılık ifadesi için adliyeye getirildi. İfadesi alınan Çelik, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çelik, hakkında yürütülen soruşturmada daha önce “örgüt üyeliğinden” yargılanan beraat eden ya da yargılanması devam eden kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinin kendisine suç unsuru olarak yönetildiğini ifade etti. Çelik’e dün tutuklanan Eşbaşkan Yaşar Akkuş’a da yöneltilen HDP Iğdır İl örgütü tarafından düzenlenen yemeğe katılması suç unsuru sayıldı.

Çelik, kendisine yöneltilen bir başka suçlama konusunun ise partisinin düzenlediği kadına yönelik şiddet toplantısına katılması olduğunu belirtti. Eşbaşkanlığının da suç unsuru yapıldığını ifade eden Çelik, bu suçlamaya karşı ise, “Eşbaşkanlık yasal olan partimin tüzüğünde var olan bir husus olduğunu buna bana suç işlemişim gibi yönetilemeyeceğini ifade ettim” diye konuştu.

Çelik belediye gasplarına ilişkin de “2018 sonlarında dahi İktidar, ‘seçime boşuna girmeyin kayyım atacağız’ diyordu. Kayyım atamalarını beklediğimiz ve hazır olduğumuz bir durumdu. Gasp edilen bir koltuk ve bir binadan ibarettir, onun haricinde halkın iradesini gasp edemezler” dedi.