Êzidî gençlerden soykırımın yıldönümünde meşaleli yürüyüş

Êzidxan Gençlik Birliği ve Şengal Genç Kadın Birliği, dokuz yıl öne gerçekleşen soykırımın yıldönümünde meşaleli bir yürüyüş düzenledi ve hayatını kaybedenleri mezarları başında andı.

3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik başlattığı soykırım saldırılarının yıldönümü dolayısıyla Êzidxan Gençlik Birliği ve Şengal Genç Kadın Birliği bir yürüyüş düzenledi.

‘Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi sloganıyla 2 Ağustos akşamı yapılan yürüyüş, Kolika köyünde başladı.

Ellerinde meşalelerle Şehid Dilgeş ve Şehid Berxwedan Mezarlığı’na kadar yürüyen gençler sık sık ‘Şehîd namirin’ ve ‘Bimre îxanet’ sloganlarını attı.

Mezarlıkta Êzidxan Gençlik Birliği(YCÊ) Sözcüsü Sara Botan tarafından bir açıklama yapıldı.

Botan şöyle konuştu:  “Düşmanlarımız iyi bilmelidir ki; Mam Zeki, Seit, Hesen, Piro, Çeko ve bu halkı korumak için canını feda eden onlarca şehidimiz sayesinde bizleri yok edemeyeceksiniz. Êzidi gençleri olarak şehitlerin hattında sonuna kadar gidecek ve halkımızı savunacağız. Ferman zamanı halkımızı yok etmek için bir plan yapıldı ancak düşman tüm vahşetine rağmen bizleri yok edemedi.”

KDP’nin Êzidileri hedef alan politikalarına tepki gösteren Botan, şöyle devam etti: “KDP 3 Ağustos planıyla amacına ulaşmadı ancak şimdi de bunu 9 Ekim anlaşması adı altında yapmayı planlıyor. Nasıl ki fermanı kabul etmedik bu anlaşmayı da kabul etmeyeceğiz. Ferman sırasında gelip bizleri koruyan ve bügün Türk devletinin saldırılarıyla karşı karşıya kalan gerillalara sahip çıkmalıyız. Bizleri örgütleyip, irade sahibi kılıp bizlerden ayrıldılar. Bizlere en büyük emanetleri bu şehitler oldu.”