Êzidxan Asayişi: Saldırılarda siviller hedef alındı, bir kişi yaralandı

Êzidxan Asayişi, işgalci Türk devletinin sivil Êzidî ve Arap yurttaşların evlerinin hedef aldığı tepkisinde bulundu.

İşgalci Türk devleti, 23 Ekim Çarşamba akşamından bu yana Güney Kürdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattı. 

Êzidxan Asayişi, sivil halka ait evler, fabrkalar, gaz istasyonları, hizmet ve sağlık merkezlerinin hedef alındığını belirtti. 

Gece saatlerinde Şengal’in Barê köyü ve Digur nahiyesine yapılan saldırılarda bir sivil yaralandı. 

Bugün saat 10.20’de işgalci Türk devletine ait insansız ve silahlı hava araçları (SİHA) ile Xanesor’a bağlı Barê köyü çevresi yeniden bombaladı.

Êzidxan Asayişi Genel Komutanlığı SİHA’ların 23 Ekim gece 23.00’ten bu yana saldırı düzenlediği ve saldırıların Şengal’in Barê bölgesinde bugün de devam ettiğini belirtti. 

Açıklamada, “Dün geceki saldırıda Enstar Xwedêda Ali Mirad isimli sivil kadın yurttaş yaralandı. Barê’de Arap bir yurttaşın evinin bahçesi saldırıların hedefi oldu. Yeni bilgiler geldikçe kamuoyuyla paylaşacağız” denildi.

Halka ait evler ve sivil altyapıların hedef alındığını belirten asayiş, şunları ifade etti: “Halkımız dijital medyada yayılan hiçbir bilgiye itibar etmemeli. Bölgemize yönelik saldırılar hakkında halkımızı bilgilendireceğiz. Türk devleti nasıl ki Rojava’da sivilleri ve altyapıyı hedef alıyorsa Şengal’i de aynı şekilde hedef alıyor ve savaş suçu işliyor. Saldırı yerinde çektiğimiz fotoğraf ve görüntüler Türk devletinin bu savaş suçunu kanıtlıyor ve bu kanıtlar tarafımızca kayıt altına alınıyor.”