İlk kurşunun yarattığı moral ve coşkuyla başaracağız

15 Ağustos 1984 tarihinde neler oldu? Kurdistan’da neler değişti? Kurdistan gençliği hangi amaçla dağlara akın etti? Tüm bunların cevabını, YJA STAR ve HPG gerillaları verdi.

21 yüzyılda Ortadoğu’da tarihinin en büyük savaşlarından biri yaşanırken YJA Star gerillaları Barin Batman, Hevî Özalp ve HPG gerillası Mikail Çekdar düşüncelerini ANF ile paylaştı.

FAŞİST GÜÇLERİN HAYALİ GERÇEKLEŞMEYECEK


YJA Star gerillası Barîn Batman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kurdistan Özgürlük gerillaları ve yurtsever Kurdistan halkının 15 Ağustos Diriliş Bayramını kutladı ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşenleri andı. 15 Ağustos’un Kürt mücadelesindeki önemine dikkat çeken Barîn Batman, “15 Ağustos atılımı Kurdistan gerillaları ve ezilen halklar için yeniden doğuşun ifadesidir. Özgür bir kimliğin oluşmasıdır. 15 Ağustos atılımından sonra Kurdistan halkında büyük bir cesaret gelişti, çelikten bir iradeyle faşist Türk devletinin karşısında durdu. Günümüzde de çok net bir şekilde görülmektedir ki Kürt halkının iradesi karşısında hiçbir güç duramıyor. 15 Ağustos bir özgürlük çağrısıydı ve bu çağrıya inanan gençler her zaman diliminde özgürlük dağlarına koşmaya devam etti. Biz de Kurdistan gerillaları olarak heval Egîd’in bize bıraktığı bu mirası yaşatacağımız sözünü veriyoruz. Faşist Türk devleti her zaman 'gerillayı yok ettik' diyerek psikolojik savaş yürütüyor, kirli politikalarına devam ediyor, aslında söylediklerine kendisi de inanmıyor; Metîna, Avaşîn, Zap’ta düşmanın tüm yönelimlerine rağmen çelikten bir iradeyle gerillalar savaşıyor. Bu göz önündedir. Önderliğimizin ideolojisi ve 15 Ağustos ruhunun oluşturduğu güçle ve inançla bu savaşı kazanacağımız inancındayız. Kurdistan toprakları hiçbir zaman faşist Türk devletine yar olmayacaktır.”

HER ZAMAN CANLI KALAN BİR RUH


HPG gerillası Mikail Çekdar; “15 Ağustos atılımı Kurdistan’da gelişen devrimin ilk ayak sesleridir” diyerek 15 Ağustos’un önemine dikkat çekti. Çekdar, şunları belirtti: “15 Ağustos bizim için ne kadar önemliyse halkımız için de o kadar önemlidir. Korkunun ve ölümün hakim olduğu bir ülkede yeniden doğuşun, yeniden var oluşun sembolüdür 15 Ağustos. 15 Ağustos’ta heval Egîd, gerçekleştirdiği eylemle faşist Türk ordusunu büyük bir yenilgiye uğrattı, düşmanı şoka uğrattı. Bizim için büyük bir güç ve moral kaynağı oldu. Şehit yoldaşlarımız ve yurtsever halkımız için büyük bir cevap oldu. Tüm düşmanlarımızın kalbinde büyük bir korku yarattı bu eylem ve bugünlere gelmemize vesile oldu. Nasıl ki su aktıkça bitmez, başka bir suyla birleşir ve hep büyürse gerilla hareketi de o şekilde büyüdü. İlk günden şimdiye kadar düşman gerillayı yok etmek için ne kadar uğraşırsa uğraşsın gerilla bitmez bir su gibidir, aktıkça büyür. Bir kişi bile kalsa bu ideoloji, bu ruh yaşayacaktır. Çünkü heval Egîd öyle bir direniş başlattı ki, öyle bir ruh oluşturdu ki, Kurdistan’da böylesi bir savaş ruhu tarihte çok az görülen bir şeydir. Şimdiye kadar büyük komutanımız heval Egîd’in izinde savaşan ve şehit düşen yüzlerce yoldaşımız ve komutanlarımız oldu. una bağlı olarak Zap, Metîna ve Avaşîn’de bu ruh gözler önündedir. Hayali bir şeyden bahsetmiyoruz. Her şey göz önündedir. Faşist Türk ordusu her türlü yasaklı silahları gerillalara karşı ve Kurdistan doğasına karşı kullanıyor ve buna karşı Kurdistan özgürlük gerillalarının iradesini kıramıyor. Biz savaş ruhunu heval Egîd’den, heval Zîlan’dan, heval Bêrîtan’dan aldık. Onların bizlere bıraktığı miras üzerinden gücümüzü alıyoruz. Bizler bu ruhlarız. Özelde de Önderliğimizin demokratik modernite ve kadın özgürlük ideolojisinden alıyoruz. Hegemonik güçler bizi ne kadar fiziken yok etmek isteseler de düşüncede asla yok edemezler. Önderliğimizin ideolojisi dünyaya yayılmış durumda. Düşmanı Ortadoğu ve Kurdistan’dan atacağımız inancındayız. PKK Ortadoğu’nun yaşam umududur. Önderliğimizle özgür Kurdistan’da yaşayacağımız inancındayız.

İLK KURŞUN'UN YARATTIĞI MORAL VE COŞKU İLE BAŞARACAĞIZ


YJA STAR Gerilla Hêvî Özalp, 15 Ağustos’ta komutan Egîd öncülüğünde sıkılan ilk kurşunun yarattığı moral ve coşku ile Kurdistan dağlarında direnişin sürdüğünü söyledi. 15 Ağustos Atılımını değerlendiren YJA Star gerillası Hêvî Özalp, 15 Ağustos Atılımının, Kurdistan yarattığı moral ve coşkunun yarattığı ruh ile Özgürlük Hareketi'nin geliştiğini belirterek, “Başta Önder Apo, devrim şehitleri olmak üzere şu an savaş pozisyonunda direnen arkadaşlarımın 15 Ağustos Atılımını kutluyorum” dedi.

BİNLERCE ARKADAŞIMIZ EGÎD’İN FEDAİ RUHUYLA SAVAŞIYOR

15 Ağustos’ta Komutan Egîd’in öncülüğünde sıkılan ilk kurşunun yarattığı ruh ve coşkunun yıllardır sürdüğünü belirten Özalp, şu değerlendirmede bulundu: “Bu ruhla arkadaşlarımız kendini yaşama ve savaşa katıyor. Bu direniş ruhunun oluşturduğu moral ile katılım sağlandığı göz önündedir. Egîd arkadaşın geliştirdiği direniş ruhu ile arkadaşlarımız savaş cephelerinde direniyor. Egîd arkadaşın miras bıraktığı fedai ruh ile direnin ve savaşan binlerce arkadaşımız vardır. Egîd arkadaşın ve Zîlan arkadaşın yarattığı direniş ruhu ile yaratılan bu yolculuk başarı getirecektir. Ortadoğu ve Kurdistan dağlarında yürütülen savaş için bu ruh gereklidir ve bu ruh ile bu savaş yürütülüyor. Kanımızın son damlasına kadar bu ruh ile mücadele edeceğiz. Bu ruh ile başaracağımızı söylüyoruz. Yaşasın 15 Ağustos Atılımı.”