İnsanlık düşmanlarına karşı hakikat savaşında yer aldı

Düşmanın saldırılarına karşı özgür bir Kurdistan için hakikat savaşını amansız bir şekilde veren şehit Sema Mahir, aynı zamanda basın çalışmalarında da yer alarak yoldaşlarının sesi oldu.

Sema Mahir (Sema Taş) 1986 yılında Mûş’un Korkut ilçesine bağlı Vartînîs’te yurtsever ve Kürtlük geleneklerine bağlı bir ailede doğdu.

1993 yılında Sema Mahir’in ailesinden birçok kişi Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne katılmıştı. 1997 yılında kardeşi Mehmet Zakir Taş da yönünü mücadele saflarına verdi. Bu katılımlar erken yaşta partiyi tanıyan Sema Mahir üzerinde derin bir etki yaratmıştı.

O yaşlarda gerilla olma hayalini kuran Sema’nın ailesi işgalci Türk devleti tarafından hedef alınır. Düşmanın saldırıları sonucu aile topraklarını terk etmek zorunda kalır ve İstanbul’a göç eder. Topraklarından göç etmek zorunda kalmak Sema’nın düşmana olan öfkesini daha da büyütür. İstanbul’da öğrenimini tamamlayarak Öğretmen olan Sema’nın 1997 yılında gerillaya katılan abisi Türk devletinin saldırıları sonucu 2007 yılında Kelareş alanında şehit düşer. Abisinin şehit olmasının ardından Sema, çocukluk hayallerini gerçekleştirip şehit Mahir'in silahını almaya karar verir.

Fakat babasının vefat etmesi ve ailenin maddi zorluklar içinde olması nedeniyle bu hayalini bir süre erteler. Birçok farklı işte çalışarak hem bir kadın olarak kendi ayakları üzerinde duran, hem de ailesinin geçimine katkıda bulunan Sema, “Aileme ve ülkeme en büyük destek mücadele saflarına katılmaktır” diyerek 2013 yılında büyük bir coşkuyla yönünü dağlara verir. PKK’nin öncü kadrolarından Sema Yüce’nin ismine sahip olduğu için gerilla saflarında ismini değiştirmeyen Sema, şehit abisi Mahir’in adını da soyadı yaparak Sema Mahir olur. Temel eğitimini Garê’de alan Sema Mahir, Önder Apo'nun paradigmasından aldığı güçle gerilla yaşamında kısa sürede büyük gelişme kat eder.

Çocukluğundan beri hayalini kurduğu gerilla alanlarında olan Sema Mahir, her anını mücadeleye adar. Kısa sürede gerilla yaşamına ve savaşına dair birçok şeyi öğrenen Sema Mahir, bir YJA Star gerillası olarak öncülük misyonuna denk bir katılım sergiler. Üzerine düşen görevlerin öneminin bilinciyle çalışan Sema Mahir, Kurdistan’ın özgürlüğü için fedakarca mücadele eder. Rêber Apo’nun emeklerine layık öncü bir kadın militan olmak için gece-gündüz canı gönülden hareket eden Sema Mahir, askeri, ideolojik, yaşamsal, felsefi, politik gelişim için sürekli kendiyle bir savaş halindedir.  

YOLDAŞLARIYLA BİRLİKTE ÖN SAFLARDA MÜCADELE EDER

Askeri ve ideolojik eğitimlerini tamamlayan Sema Mahir, basın alanına geçer ve yaklaşık 2 yıl boyunca YJA Star Basın Merkezi’nde yoldaşlarının sesi olmuştur. İnsanlık düşmanlarına karşı silahı ve kamerasıyla mücadele etme konusunda güçlü bir iradeye ve kararlılığa sahip olan gerilla Sema Mahir, kamerasıyla Kurdistan şehitlerini tüm dünyaya tanıyor. Şehit Sema sadece gerilla hayatının güzelliğini değil, işgale karşı gerilla direnişinin kutsallığını da kamerasıyla tüm dünyaya gösteriyor. 2015 yılında özgürlük gerillalarının soykırım saldırılarıyla karşı karşıya kaldığı süreçte büyük bir cesaretle yoldaşlarıyla birlikte ön saflara gider. 2015-2016’da Cîlo alanında basın çalışması yürüten Sema Mahir, geliştirilen etkili eylemlerin kayda alınmasında, halk ve kamuoyu ile paylaşılmasında büyük bir emek ve çaba gösterir.

Rêber Apo ve şehitler gerçekliğine olan bağlılığı, özellikle de birçok yoldaşının şehadete ulaşması Sema Mahir’in, mücadele şeklini sorgulamasına neden olur. Mücadelesini daha etkili, zengin ve sonuç alıcı yürüteceğine olan inançla sabotaj branşında eğitim alan Sema Mahir, uzman bir sabotajcı olarak daha önce basın çalışması yürüttüğü Zagroslara geçer. Zagroslarda düşmana ağır darbeler vuran birçok eylemde yer alan Sema Mahir, 2017 yılının Eylül ayında düşmanın saldırısı sonucu Cîlo alanında şehit düşer.