İpekyolu Belediyesi kayyumu hakkında suç duyurusu

Van Eğitim-Sen Şubesi, deprem yardımlarını DAİŞ uzantısı derneklerle yapan İpekyolu Belediyesi kayyumu İhsan Emre Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Wan’da "Yetimlere İnfak" isimli derneğin, Van Atatürk Lisesi’nden deprem yardımlarını alarak İpekyolu Belediyesi’nin araçlarıyla göndermesine ilişkin yankılar sürüyor. 

DAİŞ ile bağlantılı bu dernek tarafından paylaşılan görüntülerde, çarşaflı ve yüzü peçeli kadınlar İpekyolu Belediyesi’ne ait kamyonların önünde basın açıklaması yapmıştı.

Bu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Eğitim-Sen Van Şubesi, İpekyolu Kaymakamı ve kayyumu İhsan Emre Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYE'NİN YASADIŞI ORTAKLAŞMASI

Eğitim-Sen’in suç duyurusunda, söz konusu derneğin resmi kaydının bulunmadığına ve üyelerinin gizli çalıştığına dikkat çekildi. Yardım kamyonlarının önünde derneğin propagandasının yapıldığı belirtilen açıklamada, “Giyimlerinden, söz konusu derneğin radikal İslami görüşleri savunanlarca kurulmuş olduğu ve bu görüşleri yaygınlaştırma, propagandasını yapma gayreti içinde oldukları açıkça anlaşılmaktadır. Bu kişilerin giydikleri kıyafetlerin IŞİD terör örgütünün kadın militanlarının giydiği kıyafetlerle birebir aynı olması, tek başına kamuoyunda ciddi kaygılar oluşmasına neden olmuştur. İpekyolu Belediyesi kayyumunun İŞİD terör örgütü kıyafetleri ile yardım kamyonları önünde propaganda ve güç gösterisi yapılmasına izin vermiş olması da kamuoyunda öfkeye ve kaygıya neden olmuştur. İpekyolu Belediyesi ve Yetimlere İnfak isimli dernek arasında bir protokol yoktur. Kamu kurumu olan İpekyolu Belediyesi’nin kamuoyundan gizli olarak yürüttüğü bu yasa dışı ortaklaşma ile toplumun kurumlarına duyduğu güven zedelenmiştir” denildi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA UNSURLARI TAŞIYOR

Söz konusu yardımların belirtilen dernek tarafından depremzedelere ulaştırılıp ulaştırılmadığı konusunda ciddi endişeler olduğu belirtilen suç duyurusunda, “Depremzedeler arasında yardım dağıtılırken din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapılmış olabileceğine dair derin kaygılar duyulmaktadır. Sonuç olarak İpekyolu Belediyesi ve İpekyolu Kaymakamlığı personellerinin eylemlerinin en basit ifadeyle görevi kötüye kullanmak suçunun unsurlarını taşıdığı kanaatindeyiz. Bu neden eylemine uyan 257. Maddesi çerçevesinde soruşturma ve dava açılmasını talep ederiz” ifadelerine yer verildi.