İşgalci TC ordusuna ağır darbe: 79 Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesinde işgalci Türk ordusuna ait 2 otobüs ve Kobra tipi zırhlı aracı imha etti, 1 otobüsü ise darbeledi. Tespit edilen 79 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bazid’de gerçekleştirilen eyleme ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

2 Mart günü saat 08.50’de güçlerimiz Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi ile Gürbulak köyü arasında bulunan yol üzerinde ilerlemekte olan işgalci TC ordusuna ait askeri bir konvoya karşı kapsamlı bir devrimci operasyon düzenlemiştir. Konvoyda bulunan 3 otobüs ile Kobra tipi zırhlı bir aracın yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 otobüs ve Kobra tipi zırhlı araç imha edilmiş, 1 otobüs ise darbelenmiştir. Eylem yerine müdahale amaçlı gelmeye çalışan askerler güçlerimizin hedefi olmuş ve güçlerimiz bu askeri birlikleri de sabotaj taktiği ile vurmuştur.

Gerçekleştirilen bu devrimci operasyon sonucunda toplam olarak 79 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler onlarca ambulans ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”