İşgalci Türk ordusu KDP desteğiyle saldırıyor

Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında ağır darbeler alarak tutunamayan işgalci Türk ordu, KDP’nin desteği ve işbirliği ile saldırıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, tüm düşman saldırılarına karşı büyük bir irade ve kararlılıkla karşı koyarak direnişi sürdürüyor. Garzan’dan Zap’a kadar Apocu fedai ruhla destansı bir mücadele yürütüyor. Güçlerimizin direnişi karşısında sonuçsuz kalan Türk ordusu, KDP’nin işbirliği ile Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’nda güçlerimize saldırmakta ve bu alana yerleşmeye çalışmaktadır” dedi.

HPG, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

28 Temmuz saat 07:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mevziler hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

28 Temmuz saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mobesse kamerası vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

29 Temmuz saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mevziler ağır silahlar ile vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

29 Temmuz saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

29 Temmuz saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

29 Temmuz saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 güneş enerjisi paneli orta otomatik silahlar ile vurularak imha edildi.

Metîna bölgesi;

29 Temmuz saat 01:20’de Girê Ortê Direniş Alanı’nda helikopter hareketliliği yaşandı. İşgalci Türk ordusuna ait helikopterler, KDP’nin Girê Ortê’deki noktasına 3 kez işgalci Türk askerlerini indirdi. Buradan harekete geçen işgalciler karadan bir saldırı başlattı. Güçlerimiz bu işgalcileri ferdi ve orta otomatik silahlar ile vurarak darbeledi.

30 Temmuz saat 02:00 ile 04:00 arasında işgalci Türk ordusuna ait helikopterler, KDP’nin Girê Ortê’deki noktasına 3 kez işgalci Türk askerlerini indirdi.

Xakurkê bölgesi;

29 Temmuz saat 16:55’te Girê Şehîd Axîn’deki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

29 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı 1 kez, Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı 5 kez ve Garê’nin Kanîsarkê alanı 1 kez olmak üzere; toplam 7 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.”