‘Önder Apo’ya Özgürlük, Şengal’e Özerklik’ hamlesi bir yılını geride bıraktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Şengal’in özerkliğinin tanınması amacıyla başlatılan “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” hamlesi, bir yılını geride bıraktı.

21 Ekim 2023 tarihinde başlayan kampanya çerçevesinde, Şengal’de yaşayan Êzidîler ve Araplar, çeşitli eylem ve etkinliklerle taleplerini dile getirdi.

Şengal Özerk Yönetimi ve Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) öncülüğündeki kampanya kapsamında, 25 Ekim 2023’te Şengal Arap meclislerinin öncülüğünde bir çadır eylemi başlatıldı. 

28 Ekim'de ise Arap kadınlar, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Şengal’in özerkliğine yönelik taleplerini ifade etmek için bir yürüyüş düzenledi. 

11 Aralık’ta Şengal Genç Kadınlar Birliği ve Êzidxan Gençlik Birliği, “Önder Öcalan’ın Kitaplarını Oku, Kendini Tanı” şiarıyla bir kitap standı kurarak kampanyaya destek verdi.

2024 yılında da kesintisiz şekilde sürdürülen bu hamle çerçevesinde, yürüyüşler, çalıştaylar, seminerler, paneller ve okuma etkinlikleri düzenlenerek Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Şengal’in özerkliği talepleri dile getirildi. Bu süreçte gerçekleştirilen etkinlikler, Êzidîlerin mücadelesine farklı kesimlerden katılımlar getirerek destek buldu.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” hamlesi, Şengal halkının taleplerini uluslararası arenaya taşımak ve dikkatleri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile Şengal’in statüsüne çekmek amacıyla kararlılıkla sürdürülüyor.