‘Önderliğimizin özgürlüğü için amansız bir mücadele yürüteceğiz’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo'nun yıl dönümüne ilişkin konuşan HPG ve YJA Star gerillaları; “Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak için amansız bir mücadele yürüteceğiz” dedi.

HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo'nun 24. yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 24 yıldır İmralı’da esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ağırlaştırılmış tecrit de her geçen gün artıyor. HPG ve YJA Star gerillaları, Önder Apo’ya yönelik uygulanan ağır tecridi ve Uluslararası Komplo'yu değerlendirdi.


YJA Star gerillası Arjîn Botan: Öncelikle Önderliğimize yönelik komployu kınıyorum. İşgalci Türk devleti ile birlikte tüm uluslararası güçler de bu komploda yer aldı. Önderlik yüzyıllardır köleleştirilmiş olan Kürt halkını ayağa kaldırdığı için bu komploya maruz kaldı. İşgalciler, Kürt halkının varlığını ve Önderliğini hiçbir zaman kabul etmek istemediler. Kurdistan tarihinde meydana gelen birçok isyandan biri olacağını ve birkaç ay içinde ortadan kaldırılacağını düşündüler. Ancak PKK, Önderliği ve şehitleri sayesinde yıllardır mücadele ediyor. PKK’nin direnişini kıramayan Türk devleti gerillaya karşı her türlü yasak silahı kullanıyor. Buna karşı gerilla komplonun amacına ulaşmaması için yıllardır direniyor. Özgürlük savaşçısı ve militanı olan her Kürt bireyi Önderliğine, toprağına ve ülkesine sahip çıkmalıdır. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar bu yolda mücadele etmeyi sürdüreceğiz.


YJA Star gerillası Roceng Tolhildan: Kürt halkı olarak, HPG ve YJA-Star gerillaları olarak Önderliksiz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Tecrit sadece Önderliğimize yönelik değil, aynı zamanda tüm Kürt halkına yöneliktir. Düşman çok iyi bilsin ki; Rêber Apo’nun başlattığı bu mücadele bugünlere nasıl geldiyse, bundan sonra da devam edecektir. Düşman ne kadar saldırırsa saldırsın hareketimiz karşısında yenilmeye mahkumdur. Bunu bildikleri için tecridi her geçen gün daha da ağırlaştırıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Önderliğe yine üç ay disiplin cezası verdiler. Gerillanın uzun süredir devam eden direnişi karşısında ilerleyemeyen Türk devleti bundan dolayı her yöntemi kullanarak Önderliğin etkisini azaltmaya çalışıyor. Fakat Önderlik bütün bu saldırılara karşı mücadelesinden geri adım atmıyor. Özgürlük gerillaları olarak bizler de Rêber Apo’yu özgürleştirene kadar mücadele edeceğiz.


YJA Star gerillası Vejîn Zagros: 15 Şubat günü tüm Kürt halkı için kara bir gündür. Düşman 24 yıl önce Rêber Apo'ya yönelik Uluslararası Komployu geliştirdi şimdi de tecrit ile bu komployu devam ettirmek istiyor. Halk ve gerillalar olarak mücadelemizi ve eylemlerimizi daha da arttırarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Düşman Rêber Apo’yu esir alarak halk ile bağını koparmayı amaçladı ama Kürt halkının Önderliğe olan bağlılığı her geçen gün daha da arttı. Özellikle son iki yıldır Önderlikten hiçbir şekilde haber alınamıyor. Kürt halkına karşı topyekun savaş başlatan Türk devleti soykırım saldırılarıyla sonuç almak istiyor. Ama Kürdistan Özgürlük gerillaları olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Zap, Avaşîn ve Metîna'da ortaya çıkan direnişle tecridi kırıp Rêber Apo'yu özgürleştireceğiz. Tüm Kürt gençlerine çağrımdır; gün gerilla saflarına katılma ve mücadele etme günüdür.


HPG gerillası Bextiyar Amed: Bilindiği gibi Uluslararası Komplonun üzerinden 24 yıl geçti.
Hegemonik güçler komplo ile hem Kürt halkını tasfiye etmek, hem de Özgürlük Hareketini tasfiye etmek istediler. Komplonun 24. yılında da işgalci Türk devleti ve tüm hegemonik güçler amaç ve hedeflerine ulaşamadı. Komplo Rêber Apo'nun ve Özgürlük Hareketinin direnişi ile boşa çıktı. Yine uluslararası komploya karşı hem halk, hem de gerilla çok güçlü bir mücadele yürüttü. Yüzlerce insan Önderliğin etrafında ateş topu oldu. Son olarak değerli bir yurtsever olan Mardinli Veysi Ateş arkadaş Önderliğe yönelik tecridi kırmak için bedenini ateşe verdi. Yine halkımızın gösterdiği duruş, Kurdistan Özgürlük gerillalarının yürüttüğü direniş düşmanı yenilgiye uğratacaktır. Rêber Apo'nun Kürt halkının ve hareketimizin direnişi başarıya ulaşacaktır. Özgürlük gerillası olarak Önderlik fiziki olarak özgürleşene kadar mücadelemizi bir an bile bırakmayacağız. Aksine daha da büyütmeye devam edeceğiz.


HPG gerillası Rûbar Efrîn: Kürdistan özgürlük gerillası olarak Önderliğimize yönelik bu komployu sona erdirmek için üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Devrim şehitlerimizin ruhuyla savaşacağız ve Önder Apo'nun etrafında bir ateş çemberi oluşturacağız. Bugün Zap, Avaşin ve Metina'da fedaice sürdürülen direnişi esas alıyoruz. Komployu tamamen yenilgiye uğratacağımızın ve liderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.