Özerk Meclis: Özerk Şengal’in inşasından vazgeçmeyeceğiz

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, "Ne KDP ne de işgalci Türk devleti, kirli planlarıyla halkımızın iradesini teslim alabilecek. Şehitlerimizin mücadelesinden ve Özerk Şengal’in inşasından vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, 3 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen saldırının yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“3 Mart 2017’de Şengal’deki Demokratik Ulus sisteminin tasfiye edilmesi amacıyla Roj Perşmergeleri adı altında her türlü silah kullanılarak Şengal’e yönelik saldırı gerçekleştirildi.
3 Mart 2017 saldırısıyla KDP, Êzidî halkına yönelik düşmanlığını bir kez daha tescilledi. Saldırıda 10 savaşçı, gerilla ve çocuğun kanı döküldü ve söz konusu saldırının önüne geçildi.
3 Mart 2017’de Xanesor’da direnen şehitler şahsında tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz.
Xanesor şehitleri, özgür bir yaşam için canlarını kalkan yaptı. Söz konusu saldırının duyulmaması için gazeteciler hedef alındı ve Nujihan Erhan şehit edildi.
Bilindiği gibi 3 Ağustos’taki fermana yol açan KDP’nin kendisiydi. KDP, Şengal’deki özerk yaşamın inşa edildiği günden bu yana halkımıza, öncülerimize yönelik saldırılar gerçekleştirmekte ve Şengal’e yeniden hakim olmak istemektedir.

'ÖNCÜLERİMİZİN HEDEFLENMESİ SALDIRININ DEVAMIDIR'

Nasıl ki 3 Mart 2017’de Xanesor’u işgal etmek istedilerse bugün de aynı yöntemlerle Şengal’i işgal etmek istiyorlar. Pîr Çeko, Agir Cefri ve Şêrzad Şemo gibi öncü komutanlarımızın hedef alınması 3 Mart 2017’deki saldırıdan bağımsız değildir.
Ne olursa olsun halkımızın özerk yaşamının inşası ve kendi topraklarında yaşama iddiası devam edecektir. Bizim direnmek dışında hiçbir tercihimiz bulunmamaktadır. Bu direnişin daha da güçlenmesi için halkımızın KDP’nin hatalarına ortak olmaması ve oyunlarına gelmemesi gerekiyor.
Xanesor, göçen insanların geri döndüğü ve yüreğinde yaşattığı Demokratik Ulus sisteminin geliştiği bir yerdir. Xanesor’da başlayan bu sistem şimdi tüm Şengal’e yayılmış durumda ve halk kendi kendini yönetebilmekte, koruyabilmektedir.
Ne KDP ne de işgalci Türk devleti, kirli planlarıyla halkımızın iradesini teslim alabilecek. Şengal’in her karış toprağında şehitlerimizin kanı bulunmaktadır. Şehitlerimizin mücadelesinden ve Özerk Şengal’in inşasından vazgeçmeyeceğiz.”