Özgürlük umudu 15 Ağustos Atılımı ile doğdu

Özgürlük umudunun 15 Ağustos Atılımı ile doğduğunu söyleyen HPG gerillası Hîwa Hewraman, komutan Egid’in sıktığı ilk kurşundan günümüze kadar Kurdistan’da 40 yıldır aralıksız bir mücadelenin sürdüğünü belirtti.

15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümüne ilişkin  ANF’ye değerlendirmelerde bulunan HPG gerillası Hîwa Hewraman, komutan Egid’in sıktığı ilk kurşundan günümüze kadar Kurdistan’da 40 yıldır aralıksız bir mücadelenin sürdüğünü belirtti. Kurdistan’ın 4 parçasını işgal eden düşmana verilen en büyük cevabın 15 Ağustos Atılımı olduğunu vurgulayan gerilla Hîwa Hewraman, “15 Ağustos Atılımı öncesinde tüm Kürt isyanları bastırılmıştı. Türk devleti Kurdistan’da birçok katliam yapmıştı. Kürt halkının iradesi bastırılmıştı ve hala soykırım politikaları uygulanıyordu. Ama PKK’nin kuruluşunun ardından özellikle zindan direnişi halk üzerinde büyük bir etki yarattı. 15 Ağustos Atılımı zindan direnişinin sesini tüm dünyaya duyurdu.


Bugün DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğradığı Rojava’da gerçekleşen devrimin temelleri 15 Ağustos’ta atıldı. Kürt halkını artık tüm dünya tanıyor ve mücadelelerine saygı duyuyor. Bütün bunlar 15 Ağustos 1984 yılında heval Egîd’in sıktığı ilk kurşun sayesindedir. 15 Ağustos hamlesi aynı zamanda Kürt halkının yeniden ayaklanmasını da temsil ediyor. Özgürlük umudu 15 Ağustos Atılımı ile doğdu. Bu nedenle 15 Ağustos Kürt halkının özgürlük günüdür. Kürt halkının yeniden doğduğu gündür. Bu vesileyle bir kez daha Rêber Apo’nun, şehit ailelerinin, halkımızın ve gerillanın Diriliş Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.