Şaho Dağı şehitleri anıldı

Süleymaniye’de Kürdistan’ın dört bir yanından gelen şehit ailelerinin katılımıyla Doğu Kürdistan şehitleri için bir anma töreni düzenlendi.

Süleymaniye’de bulunan Hawarî Şar parkında Kürdistan’ın dört parçasından şehit ailelerinin katılımıyla Doğu Kürdistan’ın Şaho Dağında İran rejiminin saldırısında şehit düşen Hêja Sine, Şêrko Rojhilat ve Sîwran Alan için anma töreni düzenlendi.

Anma töreni, Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Doğu Kürdistan şehit aileleri adına mesajı Doyar Beled okudu. Beled, “Değerli arkadaşlarımız Hêja Sine, Şêrko Rojhilat ve Sîrwan Alan, genç yaşlarına rağmen büyük bir iradeyle ulusal mücadeleye atıldılar ve özel yaşamı kendilerine haram kıldılar. Onlar şehirlere söz verdiler ve şehitlerin çizdiği yolda emekleriyle yürüdüler” diye konuştu.

Anmaya katılan şehit Hêja Sine’nin annesi Pirşeng Şaho ise “Şehit Hêja, Doğu Kürdistan’da halkımızın ezilmesine tanıklık etti. O her zaman ülkesinin özgürlüğünün peşinde oldu. Kızım sadece benim çocuğum değil, tüm ülkesinin çocuğu oldu. Kürt halkının ve ülkesinin özgürlüğü için canını feda etti” dedi.