Şehît Bêrîtan anısına çok sayıda eylem

Komutan Bêrîtan’ın (Gülnaz Karataş) şehadetinin yıl dönümü vesilesiyle YJA Star güçleri öncülüğünde Zap, Xakurkê ve Metîna’da çok sayıda eylem gerçekleştirildi.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Direnişi, duruşu ve şehadetiyle ihanete ve teslimiyete karşı sembolleşen ölümsüz komutanımız Bêrîtan (Gülnaz Karataş) yoldaşı şehadetinin yıl dönümünde saygı ile anıyoruz. YJA Star güçlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen anma eylemlerinde işgalcilere ağır darbeler vuruldu” dedi.

HPG açıklamasında gerçekleştirilen eylem ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu ayrıntılara yer verildi:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

21 Ekim saat 10:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgalcilere malzeme taşıyan 1 traktör ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

23 Ekim saat 04:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 1 mobesse kamerası imha edildi.

23 Ekim saat 09:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci yaralandı.

23 Ekim saat 11:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

23 Ekim saat 13:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Ekim saat 13:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Ekim saat 17:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait patlayıcılar güçlerimizce imha edildi.

Xakurkê bölgesi;

21 Ekim saat 11:00’da Girê Şehîd Hêmin’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Metîna bölgesi;

21 Ekim 13:30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalciler mevzilenmeye çalışırken orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

22 Ekim saat 01:15’te Şêlazê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere 1 termal mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

24 Ekim saat 08:30’da Şêlazê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Bu eylemin sonucunda 1 işgalci yaralandı, 1 mevzi darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

20 ve 21 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 8 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

20 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 6 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

21, 22 ve 23 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Berbizinê, Xinêreya Jor, Kendekola, Lolan, Qele, Sinînê Direniş Alanları 12 kez, Garê bölgesinin Sêdarê, Deşta Kafya, Mam Nêçîr, Zêvkê, Girê Reşît, Rêbînê alanları 7 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Şêlazê, Serê Metîna Direniş Alanları 4 kez, Qendîl bölgesinin Girê Savaş alanı 1 kez olmak üzere; toplam 26 kez savaş uçakları ile bombalandı.

20, 21 ve 23 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf, Şehîd Şerîf, Sinînê Direniş Alanları 17, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Serê Metîna, Dergelê Direniş Alanları 22 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 9 kez olmak üzere; toplam 48 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”