Şehit Bardakçı'nın cenazesi verilmiyor

Bardakçı Ailesi, şehit çocuklarının cenazelerinin verilmemesine tepki gösterdi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER), 2 Temmuz günü Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen ve cenazesi ailesine verilmeyen HPG gerillası Barış Bardakçı için açıklama yaptı. Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığı'nda bir araya gelen MEBYA DER üyeleri ve Bardakçı'nın ailesi, cenazesinin bir an önce teslim edilmesini istedi.

Baba Şükrü Bardakçı, oğlunun cenazesini alabilmek için Hakkari'ye, oradan da Malatya Adli Tıp Kurumu'na gittiğini, cenazenin Adli Tıp Kurumu'nda olmadığı cevabını aldığını kaydetti.

DEVLET AİLEYİ OYALIYOR

Bardakçı, 10 Temmuz günü tekrar Hakkari'ye gittiğini bu sefer Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü ve savcının dosyanın Çukurca'da olduğunu kendisine ifade etmesiyle, Çukurca'ya gittiğini dile getirerek, "Burada savcı ile görüşme sağladım. Savcı kan örneği vermem gerektiğini söyledi. Çukurca Devlet Hastanesi'nde DNA testi için kan örneği verdim. Kan örneğinden sonra savcı bana 'Dosyayı Hakkari Cumhuriyet Savcılığına göndereceğiz. Bundan sonra muhatap onlar olacak' dedi" diye kaydetti.

Çukurca Savcılığı ile yaptıkları görüşmelerde DNA sonuçlarının çıktığını ve kimsesizler mezarlığına gömülen 3 numaralı mezarın çocuğuna ait olduğunun kendisine aktarıldığı ifade eden Baba Bardakçı, "Hakkari Cumhuriyet Başavcısı ile telefonla görüştüm. Hakkari savcısı dosyanın kendisine gelmediğini söyledi. Daha sonra yaptığım görüşmede ise dosyanın eksik olduğunu ve Çukurca savcılığına tekrar gönderildiğini söyledi. Yaklaşık olarak 4 aydır bu durumun devam ediyor. Cenazemi bana versinler neden beni bu kadar uğraştırıyorlar" diye konuştu.