Şehit Diyar Norşîn'in taziyesine halk akın etti

Türk devletinin Zap’a saldırısında şehit düşen HPG Komutanı Diyar Norşîn için Şehîd Rûstem Cûdî Kampı’nda kurulan taziyeyi halk ziyaret etti, şehitlere bağlılık sözü verildi.

20 Ekim 2021 tarihinde işgalci Türk devletinin Zap’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen HPG Komutanı Diyar Norşîn (Feyzi Kaya) için dün Şehîd Rûstem Cûdî Kampı’nda kurulan taziye çadırına bugün halk akın etti. 

Şehitler adına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından Mexmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara konuşma yaptı.

Yusuf Kara, konuşmasında şunları söyledi: “Diyar arkadaşın şahsında başta Temmuz ayı şehitleri olmak üzere tüm özgürlük şehitlerini saygıyla anıyoruz. Önder Apo ve kahramanlarımız sayesinde 1923 yılında olduğu gibi bizlere yaklaşamıyorlar. Şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz.”

Şehit Diyar Norşîn’in ailesi adına konuşan kardeşi Bêrivan Kaya ise, “Diyar, her zaman Önder Apo’ya kendisini adayacağını söylüyordu. Onun hayali Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşmasıydı. Diyar, oldukça alçakgönüllüydü. Öyle ki bazen bu yufka yüreği ile düşmanla nasıl savaştığını merak ediyordum. Bana ‘Yüreğimde düşmana ne kadar kin duyduğumu bilemezsin’ derdi. Şehidimizle gurur duyuyoruz. Diyar ve yoldaşlarına Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana dek hayallerinin peşinden gitme sözümüzü yineliyoruz” diye konuştu.