Şehit Ferman: Sömürgecilerin Kurdistan’da nefes almaya hakkı yoktur

Şehîd Xursî’de şehit olan Ferman Kerim (Mesut Eren), Kürt halkının katillerine şöyle seslenmişti: “Kurdistan’da nefes almaya hakları yoktur.”

Şehîd Xursî’de şehit olan Ferman Kerim (Mesut Eren), Rojava’da DAİŞ’e karşı savaştı, Xakurkê’den sonra Zap’a geçti. Hêzên Taybet eğitiminden geçen bir fedai olarak üç ay boyunca direndi, eylemlerle yanıt verdi.

Zap’ın Şehîd Xursî direniş kalesinde üç ay direndikten sonra 5 Kasım 2022’de kimyasal silahla şehit edilen 11 gerilladan biri de Ferman Kerim (Mesut Eren) idi. Şirnex'te dünyaya gelen  Ferman Kerim, genç yaşlarda Türk devletinin Kurdistan gençliği üzerindeki kirli politikalarını gördü, yaşadı ve bu kirliliklerden arınmak istedi. Bunun için de 2013’te Özgürlük Hareketi’ne katıldı. 

EY KATİLLER, DUYUN SESİMİZİ!

Bağlılığıyla yoldaşlarına örnek oldu. İhanete karşı her zaman büyük öfke duydu. Zafer gerillası olma hedefini yaşamında pratikleştirerek zafere olan inancını şu sözlerle dile getirmişti: “Kâinattan beri yaşamı görkemli kılıyoruz, direniş haline getiriyoruz. Tarihimiz, kültürümüz, gerçekliğimiz bütün halklara mirastır. Kurdistan’da katledilen her anne, her baba ve her çocuk için duysunlar ki, nefes almaya hakları yoktur. Bizim savaşımız, direnişimiz, ateşimiz görkemleşiyor, volkanlaşıyor. Duyun sesimizi ey katiller! Her şey sosyalizim için, her şey Kurdistan için.” 

DAİŞ’E KARŞI DA SAVAŞTI

Ferman Kerim, Kürt halkına yapılan katliamları asla kabul etmedi ve Rojava Devrimi’ne dahil olarak DAİŞ’e karşı savaştı. Daha sonra tekrar dağlara döndü, çünkü özgür bir yaşam uğruna mücadele vermek ve Kurdistan’daki sömürgeciliği sonlandırmak gibi bir amaca kilitlenmişti. 

ÖNCE XAKURKÊ, SONRA ZAP

Yoğunlaşmalarını derinleştiren Ferman, 2017’de Hêzên Taybet’e katıldı. Öncü bir komutan olarak Kurdistan Devrimi’nde rolünü fedaice yerine getirmek için çabaladı. Yeni dönem savaş tarzını kendine esas alarak, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı başlatılan hamlelerde yerini almıştı. Önce Xakurkê’de sonra Bazên Zagrosê Hamlesi’nde hareketli birliklerde yer aldı. En ön cephede, şehadetine kadar aktif rol oynadı. Adını Kurdistan tarihine yazdıran Ferman Kerim, 5 Kasım 2022’de kimyasal silah saldırısı sonucu 10 yoldaşı ile Zap’ın Saca bölgesine bağlı Şehid Xursî savaş tünellerinde şehadete ulaştı.