Şehit gerillanın cenazesi 16 aydır verilmiyor

Hakkari'deki hava saldırısında şehit düşen Serhat Kaya'nın cenazesi 16 aydır ailesine verilmiyor.

Hakkari kırsalındaki Talê Bölgesi’nde 18 Ağustos 2019 tarihinde yapılan hava saldırısında şehit düşen 2 HPG'liden Serhat Kaya'nın cenazesi, 16 aydır ailesine teslim edilmedi. Savcılığa yaptıkları başvurudan sonuç alamayan Kaya Ailesi, beden bütünlüğünün parçalandığını düşündükleri cenazelerinin verilmesini istiyor.

CENAZENİN PARÇALANDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Serhat Kaya'nın abisi Kenan Kaya, başvurularına rağmen şimdiye kadar kendilerinden DNA testi için kan örneği alınmadığını aktardı. Savcılığın jandarmaya yazı yazdığını ve gelen cevapta bölgenin "yasaklı" olması nedeniyle cenazeye ulaşılamadığının iddia edildiğini kaydeden Kaya, bombardımanın yaşandığı bölgede iki üs bölgesi olduğunu ve Talê köyüne yakın bir noktada olduğuna dikkati çekti. Kaya, bölgedeki köylülerin kimi uzuvlar bulduklarını ve olay yerinde gömdüklerini söyledi.

'KARDEŞİME SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Kaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü binası önünde provokasyona gelerek bir süredir oturan kişilere de seslenerek, "30 kilometre uzağımda bulunan kardeşimin cenazesini alamıyorum. Cenazemizi teslim etmiyorlar. Bu gerçeği görün, oyuna gelmeyin" dedi.

Kardeşinin cenazesinin hava saldırısında parçalandığını düşündüklerini ifade eden Kaya, "Bir el de olsa cenazemizi almak istiyoruz. İzin verin gidip alalım. Ama buna da izin vermiyorlar. Bu insanlık dışı bir durum. Yüz yıl da geçse kardeşime sahip çıkacağız" diye belirtti.