Şehit Neşmî El Reqa son yolculuğuna uğurlandı

Minbic'de şehit olan QSD Komandos Güçleri savaşçısı Neşmî El Reqa, memleketi Reqa’da son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE TÖRENİ

Minbic kantonunda 13 Ekim’de şehit olan bir çocuk babası QSD Komando Güçleri savaşçısı Neşmî El Reqa (Mihemed Mistefa El Moh), memleketi Reqa’da düzenlenen törenle toprağa verildi. Reqa’ya bağlı Hikumeyê köyündeki şehitlikte gerçekleştirilen törene onlarca kişi katıldı.

'TOPRAĞI İÇİN CANINI FEDA ETTİ'

Tören, saygı duruşuyla başladı. Ardından Komando Güçleri Komutanlarından Ehmed Mistefa, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) adına konuşma yaptı. Mistefa, “Şehit Neşmî, yurtseverlik görevlerini yerine getirerek toprağı için canını feda etti. Bizler de Rêber Apo’nun demokratik ulus düşünceleri ve felsefesi temelinde, şehitlerimizin yolunda ilerlemeye devam edecek ve işgal altındaki bölgeleri özgürleştireceğiz" dedi.

Reqa Şehit Aileleri Meclisi üyesi Eseed El Icêl ise "Şehit Neşmî, bu inançla bir savaşçı olarak insanlık ve demokratik ulus için mücadele etti" dedi. El Icêl, şehitlerin mirasına sahip çıkacaklarını belirterek herkesi Demokratik Özerk Yönetim etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Neşmî El Reqa, annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.